Alpe Adria Trail Etappe 1

Etappe 01 Alpe Adria Trail: Kaiser-Franz-Josefs-Höhe naar Heiligenblut

Deel dit artikel op social media!

“Wauw wat een uitzicht”, denk ik als ik de gordijnen open en de strakblauwe lucht zie. Fantastisch, wat een mooi begin van ons Alpe Adria Trail avontuur. We rijden met de shuttlebus naar boven en wanneer we uitstappen is het wauw effect er meteen! De gletsjer en de top van de Großglockner liggen recht voor ons. Wat een geweldig uitzicht!

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. De volledige fotoroute vind je hier en onderaan de blog. Laat je meenemen in hun Alpenavontuur! Vandaag stond de eerste etappe van de Alpe Adria route op de planning.

Indrukwekkende landschappen en prachtige omgevingen 

We wandelen richting de hoogste top om de prachtige omgeving te bewonderen vanuit het ‘glazenhuis’. Als je bergmarmotten wilt zien en aanraken, is dit de perfecte plek! Onze wandeling start op 2396 meter hoogte, bij het drielanden monument. Na een stuk wandelen naderen we het einde van de beroemde Großglockner Hochalpenstraße, van waar je een goed uitzicht op de gletsjer hebt. Geweldig om te zien!

Etappe1 Alpe Adria Trail

Glacier Path Pasterze Alpe Adria Trail 

Samen vervolgen we het rotsachtige kronkelpad naar beneden, met achter ons het  Glacier Path Pasterze. Over grote keien en houten treden, dalen we langzaam verder af naar de Sandersee. Na een wandeling over het rotsachtige pad, wat omgeven is door een geel bloemendek (wondklaver), komt de hangbrug in zicht. Hier dendert het smeltwater van de Pasterze in de smalle Mölls. Op een rotsblok, niet ver van de hangbrug, genieten we nog van het uitzicht op de prachtige bergtoppen en gletsjers.

Na een tijdje wandelen over het rotsachtige bergpad arriveren we bij de stuwdam. We draaien nog even om zodat we nog een laatste keer kunnen genieten van het uitzicht… zeer indrukwekkend! Eenmaal voorbij de stuwdam wandelen we door mooie bossen en over fijne wandelpaden. Met regelmaat komen we wandelaars tegen. We geven elkaar veel ruimte wanneer we elkaar passeren. Toch net even anders met COVID-19 in ieders achterhoofd. We volgen een redelijk steil bospad naar beneden. Verderop zien we de Bricciuskapel liggen aan een breed pad. Bij deze kapel startte de legende van Heiligenblut. 

Etappe 1 Alpe Adria Afra

Schitterende watervallen en uitzichtpunten

We vervolgen het pad en wandelen door een Alpenweide met een aantal boerderijen. Hier vinden we een hut waar we kunnen pauzeren. Bij de Sattelhut is het goed vertoeven. Na een korte pauze stappen we weer eens op. Vlakbij de hut vinden we een uitzichtpunt, vanwaar je een prachtig uitzicht op het dal hebt. Wat een hoogte als je van hieruit naar beneden het dal inkijkt! We vervolgen de route en lopen richting het dal. Na een tijdje passeren we een aantal watervallen, waar we via ijzeren bruggetjes langs wandelen. Uiteindelijk komen we in een weiland uit. Verderop komt het mooie Heiligenblut in zicht. We hebben genoeg gewandeld voor vandaag! Tijd voor een aperitiefje met uitzicht op de Großglockner. Wandelen op deze warme dagen is vermoeiend, maar we hebben een enorm voldaan gevoel! Wij kijken uit naar de komende 42 etappes van de Alpe Adria Trail! 

Etappe 1 Alpe Adria Trail

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail ineens wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een wandelvakantie samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan. 

 

AlpenReizen nieuwsbrief