Alpe Adria Trail R05

Etappe R05 Alpe Adria Trail: Tarvis naar Rifugio Zacchi

Deel dit artikel op social media!

We slaan het pad in en het is heerlijk rustig. We wandelen onder hoge bomen door en komen uit bij het tweede meer. Wauw, wat is het hier mooi! Wat ontdekken we weer geweldige plekken tijdens deze etappe van de Alpe Adria Trail.

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen, waaronder deze Circulaire Tour route. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. De volledige fotoroute van Afra vind je hier en onderaan de blog. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

Schitterende meren

We hebben gisteren na aankomst in Tarvisio nog een leuke stadswandeling gemaakt. We hebben overnacht in een mooi hotel en zijn benieuwd wat ons vandaag te wachten staat. Etappe R05 van de Alpe Adria Trail start op een verhard fietspad, wat vroeger een oude spoorlijn was. Het fietspad ligt iets hoger dan de dorpen, wat mooie uitzichten oplevert! Na een aantal kilometer slaan we een bospad in richting de twee meren: Lago di Fusine Inferiore en Superiore.

Wanneer we bij de meren aankomen staan we versteld van de prachtige omgeving! Het water is mooi azuurblauw en je hebt een prachtig uitzicht op ruige bergtoppen. Wij zijn niet de enigen die genieten van deze bijzonder plek, want we zien hier veel andere wandelaars en toeristen. We willen eigenlijk nog veel langer blijven, maar we gaan door. We moeten immers nog een aardig stuk wandelen! Rondom het meer is een wandelpad ontstaan dat gevormd is door de toeristen. We wandelen over grote boomwortels en langs het schitterende meer wanneer we een zijstraat door het bos zien. Via een omweg komen we aan het bij het tweede meer en ook hier is het schitterend!

Etappe R05 Alpe Adria Trail

Een geweldige berghut 

We wandelen via een steil pad bergopwaarts richting de hut waar we vanavond overnachten. Wanneer we aankomen vallen onze monden open van verbazing. Wat ligt de hut er mooi bij: het terras ziet er uitnodigend uit, je hebt er een geweldig uitzicht en er is live muziek. We kunnen onze spullen al kwijt in de slaapzaal, we frissen ons op en gaan dan richting het terras. We genieten van de prachtige muziek en de schitterende omgeving. We gaan een leuke avond tegemoet in de mooie berghut! George en ik zijn benieuwd wat we morgen weer allemaal gaan bewonderen. Vandaag was een geweldige dag, we hebben weer bijzondere plekken gezien en de meren waren zeker het hoogte punt van vandaag. Een plek die je zeker een keertje moet bezoeken!

Etappe R05 Alpe Adria Trail

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan hier het fotoblog van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en heeft zijn ervaringen vastgelegd in foto’s.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail in een keer wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

 

AlpenReizen nieuwsbrief