Etappe R03 Alpe Adria Trail: Feistritz naar Valbruna

Deel dit artikel op social media!

We arriveren bij de Feistritzer Alm op 1.720 meter hoogte. Een geweldige plek met schitterende weidse uitzichten en een terras; tijd voor een bakje koffie en een apfelstrudel! Het terras wordt omringd door koeien en paarden, die genieten van het heerlijke gras. De uitzichten vanaf de Alm zijn magnifiek! Wat een geweldige etappe om te wandelen.

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. De volledige fotoroute van Afra vind je hier en onderaan de blog. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

Een bijzondere overnachting

Toen we gisteren aankwamen bij het verblijf ontdekten we de historie van dit geweldige pand. Het heeft door de jaren heen gediend als postkantoor, herberg, paardenfokkerij en nog meer. Na een flinke renovatie is het omgetoverd tot een mooi hotel en voor de inwoners dient het als dorpshuis. Daarom was de A-capella groep hier aan het oefenen! Na een goed ontbijt gaan we rond 8:00 uur al op pad, op weg naar de imposante bergen.

Alpe Adria Trail R03

Het is vandaag redelijk mistig door de laaghangende wolken. De wandeltocht start bij een bospad en we gaan meteen bergopwaarts. Dit wordt een pittige etappe. We komen onderweg andere wandelaars tegen, ze hebben overnacht in de hut waar wij nu naartoe wandelen. Ze zijn er erg over te spreken en wensen ons veel plezier. Na ruim 2 uur wandelen, komen we aan op de Alm. We worden omringd door koeien en paarden, die staan te grazen in de alpenweiden. Dit is een geweldige ervaring en de uitzichten zijn schitterend! Vanaf de uitgestrekte groene weiden kijk je uit op de omringende, ruige bergtoppen.

Etappe R03 Alpe Adria Trail

Magnifieke uitzichten

De grensovergang naar Italië is vlakbij de almhut en na onze pauze gaan we die kant op. We lopen een alpine pad op en bewonderen de panoramische uitzichten. De uitzichten alleen al maken deze etappe de moeite waard om te wandelen. Na een uur wandelen over de alpenweiden gaan we langzamerhand dalen. Het wordt een flinke daling, want het is nog 8 kilometer richting het dal. We wandelen over steile stukken naar beneden. De omgeving is geweldig. Na een pittige afdaling zien we het dal in de verte verschijnen. We wandelen via het dorp Camporosso richting ons verblijf in Valbruna, een leuk Italiaans hotel. Even bijkomen op het terras en dan kunnen we naar de kamer. Het ziet er allemaal goed en netjes uit! Wat was etappe R03 van de Alpe Adria Trail geweldig. We zijn benieuwd wat ons morgen te wachten staat!

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan hier het fotoblog van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en heeft zijn ervaringen vastgelegd in foto’s.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail in een keer wil of kan lopen, zijn er  verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

 

 

AlpenReizen nieuwsbrief