Etappe R02 Alpe Adria Trail: Warmbad naar Feistritz

Deel dit artikel op social media!

Hoeveel decennia zullen de wagenwielen hun sporen hebben achtergelaten in het zachte kalksteen? Hoeveel handelskarren, met hun ijzeren wielen, zijn hier overheen gesjeesd? Dat moeten er héél veel zijn geweest, want van de wandelaars zal het pad niet zijn uitgesleten. We komen bijna geen andere mensen tegen en genieten van de prachtige omgeving tijdens deze rondwandeling.

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende Alpe Adria Trail route heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. De volledige fotoroute van Afra vind je hier en onderaan de blog. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

De Römerweg

Gisteren hebben George en ik de eerste etappe van de Rundtour ontdekt en vandaag gaan we etappe R02 van de Alpe Adria Trail wandelen. We gaan snel van start, want we hebben er weer zin in! We doorkruisen het park en zien een pittoresk kerkje waar ook het Romeinse pad start. Dit Romeinse pad, de Römerweg, is versleten door het intensieve gebruik door de jaren heen. We wandelen over het indrukwekkende pad door een mooi bos. Wanneer we langs de bomen kijken, bewonderen we de steile rotspartijen die roze van kleur zijn, prachtig! Weer een totaal ander gebied dan waar we de afgelopen dagen doorheen gewandeld zijn.

Etappe R02 Alpe Adria Trail

Het Romeinse pad komt ten einde en we vervolgen de route over de weg. George en ik zijn blij als we na een aantal kilometer weer een bospad naderen. Dit is wederom een mooi, breed en rotsachtig pad. Het leuke van de Alpe Adria Trail is dat je door veel verschillende landschappen wandelt. Dit gebied, tegen de Italiaanse grens en tegen de Villacher Alpen, ligt bijvoorbeeld redelijk droog. We wandelen nog een aantal kilometer over het rotsachtige bospad en daarna gaan we over op een breed, verhard fietspad richting Nötsch. Halverwege komen we een Almgasthof tegen. Het is er gezellig druk en het terras is bijna vol, maar er is gelukkig nog net een fijn plekje voor ons.

Etappe R02 Alpe Adria Trail

Wandelen richting de grens van Italië

Vanaf het fietspad heb je uitzicht op de ruige roze wanden van de Dobratsch aan de ene kant en aan de andere kant het brede Gailtal. Het is hier ook geweldig om te fietsen met de mountainbike of E-bike! In de verte zien we Nötsch in zicht komen, een pittoresk dorpje waar we genieten van alle rust. Eerst komen we langs een oude grenspost, waar je vroeger geld kon wisselen. We wandelen nu al richting de grens van Italië, maar blijven vandaag nog net in Oostenrijk. We arriveren in Feistritz an der Gail en vinden al snel ons verblijf voor de avond. George en ik zijn blij dat we er zijn. Het was een lange maar leuke wandeldag! Morgen gaan we richting de bergen en daar hebben we enorm veel zin in. In het hotel genieten we van het gezang van de plaatselijke A-capella groep. Wat een geweldige manier om de dag af te sluiten!

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan hier het fotoblog van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en heeft zijn ervaringen vastgelegd in foto’s.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail in een keer wil of kan lopen, zijn er  verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

 

AlpenReizen nieuwsbrief