Etappe R01 Alpe Adria Trail: Faaker See naar Warmbad

Deel dit artikel op social media!

Wanneer ik ’s ochtends vroeg het balkon op wandel, zie ik de eerste zonnestralen over de Karawanken opkomen. De lucht kleurt langzaam zachtroze, maar verder is het nog licht bewolkt. Heerlijk om de dag zo te beginnen! Het turquoise water van de Faaker See is zo glad als een spiegel. Er is nog geen leven op het water te bekennen. Ik geniet van de schitterende omgeving, de rust en vooral de stilte.

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. De volledige fotoroute van Afra vind je hier en onderaan de blog. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

Rondje Oostenrijk, Italië en Slovenië

George en ik hebben gisteren een heerlijke, ontspannen dag gehad. Het geweldige verblijf is ons enorm bevallen. Vandaag hebben we geen haast, dus wandelen we pas rond 9 uur naar de ontbijtzaal. Het hotel biedt een uitgebreid ontbijtbuffet, wat we kunnen nuttigen op het prachtige terras. Vanaf vandaag gaan we starten met de Rundtour-etappes van de Alpe Adria Trail, waarbij we in 7 etappes wandelen door Oostenrijk, Italië én Slovenië. We hebben er veel zin en gaan op pad!

Etappe R01 Alpe Adria Trail

De zonnestralen komen goed door en de temperatuur begint te stijgen wanneer we langs de Faaker See wandelen. We wandelen over het fietspad richting de start van Etappe R01. De Rundtour-etappes van de Alpe Adria Trail schijnen zeker de moeite waard te zijn, dus we zijn benieuwd wat ons te wachten staat! George en ik wandelen het eerste gedeelte voornamelijk over verharde fietspaden en komen veel fietsers tegen, maar weinig andere wandelaars. Na een stuk wandelen arriveren we bij een prachtig bospad. We vinden het heerlijk om te wandelen door het Dobrova bos, we genieten van de rust en de omgeving!

Van de rivier de Gail naar het pittoreske Warmbad Villach 

Na deze mooie boswandeling gaan we over op een fietspad langs de rivier de Gail. Dit is een van de grote rivieren, die door Villach stromen. We wandelen nu richting Warmbad Villach waar we vanavond ook zullen verblijven. Aan het begin van dit pittoreske dorpje vind je een mooi natuurpark met een prachtig complex, het in 2012 heropende Kärnten Therme. Heerlijk om daar even tot rust te komen na een wandeltocht. Net buiten het centrum vinden wij onze verblijfplek voor de avond, we zijn blij dat we er zijn. Onze kamer bevindt zich op de 2de etage, een mooie moderne kamer. We hebben trek in wat lekkers en bestellen een groot bord spaghetti, tijd voor onze siësta. Even bijkomen van deze etappe zodat we morgen weer fris van start kunnen gaan!

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan het fotoblog van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en heeft zijn ervaringen vastgelegd in foto’s.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail in een keer wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

 

AlpenReizen nieuwsbrief