Alpe-Adria-Trail etappe E01

Alpe-Adria-Trail etappe E01 – Kaiser-Franz-Josefs-Höhe naar Heiligenblut

Na de rustdag van gisteren om 9.00 uur vertrokken naar de Kaiser Franz Josefs Höhe voor de 1e etappe van de Alpe Adria Trail! De eerste wandeldag van de Alpe-Adria-Trail wordt gekenmerkt door de vele natuurlijke fenomenen. De hoogste berg van Oostenrijk, de grootste gletsjer van de oostelijke Alpen en de immense Gößnitz waterval.

Ivo Loomans is via AlpenReizen als eerste Nederlander de uitdaging aangegaan om van 5 juli tot 20 augustus 2016 alle 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. Met zijn fotoblogs neemt hij ons mee tijdens deze bijzondere tocht en deelt hij zijn ervaringen. 

alpe-adria-trail-etappe-1-route
Etappe E01 (1e van de 43) op de kaart. Afstand: 13,1 km. Wandeltijd: 5u30min.
alpe-adria-trail-etappe-1-startpunt-grossglockner
Het startpunt van de Alpe Adria Trail met het uitzicht op de Grossglockner.
alpe-adria-trail-etappe-1-pasterze-gletsjer
Informatieborden langs de route vertellen over de vroegere omvang van de Pasterze gletsjer en de gevolgen van de klimaatverandering.
alpe-adria-trail-etappe-1-ivo-loomans
Genieten van dit prachtige panorama!
alpe-adria-trail-etappe-1-bewegwijzering-route
Herkenbare bordjes die de route aangeven.
alpe-adria-trail-etappe-1-sandersee
De Sandersee, waar het smeltwater vanaf de gletsjer terechtkomt voordat het via de waterval naar beneden klatert.
alpe-adria-trail-etappe-1-groene-weiden
Na het alpiene terrein, gaat het terrein over in een smal paadje door de groene weiden.
alpe-adria-trail-etappe-1-almen-heiligenblut
Ontspannen afdaling over de bergweiden naar Heiligenblut.

Als officiële partner in Nederland van de Alpe Adria Trail helpt AlpenReizen bij het organiseren van deze meerdaagse wandeling: zorgeloos, stap voor stap en afgestemd op individuele wensen. Voor meer informatie of reserveringen: info@alpenreizen.nl of bel 010-7670097.

AlpenReizen is een online reisorganisatie, die je een zorgeloze en onvergetelijke tijd in de bergen laat beleven! Vanuit onze passie voor de bergen willen we iedereen inspireren met ons vernieuwende aanbod.

4 thoughts on “Alpe-Adria-Trail etappe E01 – Kaiser-Franz-Josefs-Höhe naar Heiligenblut”

    1. Hoi Rik,
      Nee dat is geen probleem! Omdat je tijdens het wandelen van de Alpe Adria Trail overnacht in hotels en pensions is er vrijwel overal wel een accommodatie te vinden waar honden toegestaan zijn. Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie.
      Groetjes, Loes – Team AlpenReizen

    1. Hoi Yvonne, leuk dat je voor de Alpe Adria Trail gaat! In een maand kun je zeker een groot deel van deze geweldige trail lopen, dus dat is mooi. We denken graag met je mee om te kijken waar je het best kunt starten, maar ook hoe we deze zo goed mogelijk voor je kunnen organiseren, passend bij je wensen. Ik zie dat je ons ook al een mailtje hebt gestuurd, dus daar zullen we zo dadelijk op reageren. Groetjes Britt, Team AlpenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *