Alpe Adria Trail Etappe 37

Etappe 37 Alpe Adria Trail: Bagnoli della Rosandra naar Muggia

Deel dit artikel op social media!

De zon moet nog boven de heuvels uitkomen wanneer we genieten van het ontbijt. We hebben een heerlijk verblijf gehad en werden goed verzorgd door de gastvrouw. Rond 09:00 uur ’s ochtends gaan we van start: op weg naar een bospad voor de laatste etappe van de Alpe Adria Trail.

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. De volledige fotoroute van Afra vind je hier en onderaan de blog. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

De laatste etappe van de Alpe Adria Trail

Het is zo ver: vandaag wandelen we de laatste etappe van de Alpe Adria Trail. We hebben gisteren ultiem genoten van etappe 36 en hopen dat de laatste etappe minimaal net zo spectaculair is. Dat zou een mooie manier zijn om deze bijzondere ervaring af te sluiten!

Etappe 37 Alpe Adria Trail

We wandelen over het mooie bospad en komen al snel uit in het dorpje Dolina. Hier vinden we de inmiddels welbekende zuil van de Alpe Adria Trail, waar je informatie kunt vinden over de etappe. We nemen even snel een kijkje voordat we weer een nieuw bospad inslaan. Via mijn GPS zie ik dat er een korte route is en we besluiten het een kans te geven. Deze route is helaas niet veel bijzonders, dus keren we al snel terug naar de oorspronkelijke route. We zijn nu al bijna bij Muggia, onze eindbestemming voor vandaag, maar we maken eerst nog een grote lus door het bos. Vanaf het bospad hebben we een geweldig uitzicht op de havens van Muggia en Trieste. We verlaten het bos en wandelen over de verharde weg richting Muggia.

Einde van ons bijzondere avontuur

Muggia is een levendige en gezellige stad. We wandelen rond 13:00 uur het centrum in, de terrasjes zitten vol en er heerst een fijne sfeer. We vinden de laatste zuil van de Alpe Adria Trail en spotten ook een informatiekantoor. George en ik besluiten om even naar binnen te gaan en delen onze ervaringen. Het zit er op, we hebben alle 43 etappes ontdekt en hebben er enorm van genoten. We zijn toch wel trots op onszelf!

Etappe 37 Alpe Adria Trail

De medewerkster van het kantoor vertelt ons waar we ons verblijf kunnen vinden. Het ligt iets buiten het centrum, dus we moeten nog een klein stukje wandelen. Onderweg zien we dat er plek is op een gezellig terras en we besluiten hier neer te ploffen om even te proosten op dit geweldige avontuur. Hier eindigt het nog niet, vandaag gaan we Muggia ontdekken en morgen Trieste. Wanneer we aankomen bij het B&B blijkt dat we de hele etage voor onszelf hebben, met een terras! Heerlijk om de reis zo af te sluiten. De wandelkleding bergen we op want daar hebben we nu genoeg van. Het is tijd voor ontspanning!

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan hier het fotoblog van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en heeft zijn ervaringen vastgelegd in foto’s.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail in een keer wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Ontdek dit overzicht met alle etappes én reisverslagen. Of neem contact met ons op: bel ons op 010-7670097 of mail naar info@alpenreizen.nl.

 

 

AlpenReizen nieuwsbrief