Alpe Adria Trail Etappe 36

Etappe 36 Alpe Adria Trail: Lipica naar Bagnoli della Rosandra

Deel dit artikel op social media!

We zien paarden in gigantische weides. In grote getale galopperen ze over de velden. George en ik genieten van een soort gratis show, zo lijkt het wel! Onze dag kan niet meer stuk na al het moois wat we al gezien hebben. Weer een geweldige etappe van de Alpe Adria Trail!

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. De volledige fotoroute van Afra vind je via deze link en onderaan de blog. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

Anderhalve etappe 

We hebben gisteravond genoten van een heerlijk bord pasta in een lokaal café. Gezellig met de stamgasten, die onder het genot van een aperitief aan de bar zaten. Helaas werd het weer er niet beter op en kwam er regen met bakken uit de hemel vallen. Vandaag wandelen we de op een na laatste etappe van de Alpe Adria Trail. Langzamerhand komt er een einde aan deze geweldige reis. Gelukkig is het vandaag droog, dus we gaan met goede moed op pad!

Etappe 36 Alpe Adria Trail

Eerst maken we etappe 35 van gisteren af en dan wandelen we etappe 36 van de Alpe Adria Trail. We vervolgen de route door het Karstgebergte en genieten van de schitterende omgeving. We voelen ons begluurd en kijken voorzichtig om ons heen… Ons gevoel was goed, we worden geobserveerd door 2 herten! Wat een elegante beesten zijn het toch. Ze bewegen niet en blijven staan wanneer wij verder lopen. We vervolgen het bospad en komen al snel in Lipica, Slovenië. Het dorp is wereldberoemd door de Lipizzaners, een indrukwekkend paardenras. We wandelen langs een stoeterij die in 1580 opgericht is door Aartshertog Karl II.

Etappe 26 hert

Genieten van de geweldige omgeving

De zon is inmiddels flink doorgekomen en de lucht is helder blauw. We hebben de stoeterij verlaten en wandelen nu een heuvel over. Gelukkig hebben we onze stokken, want het pad is glad door de regenval van gisteren. Wanneer we bovenop de Monte Cocusso zijn, genieten we even van het uitzicht voordat we weer gaan dalen. We komen al snel bij het dorp ‘Kravivi Potok’ en vinden dat het tijd wordt voor een pauze. We bestellen een heerlijk stuk taart, zodat we er weer even tegenaan kunnen! Na de taart vervolgen we de route en wandelen we over een treinpad, wat in de Habsburger periode een verbinding was tussen Trieste en Ljubljana. We genieten van de weidse uitzichten, wat een geweldige etappe weer!

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan hier het fotoblog van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en heeft zijn ervaringen vastgelegd in foto’s.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail in een keer wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

 

AlpenReizen nieuwsbrief