Alpe Adria Trail Etappe 35

Etappe 35 Alpe Adria Trail: Prosecco naar Lipica

Deel dit artikel op social media!

George ziet informatieborden staan en is benieuwd wat erop staat. Hierop kun je zien wat voor soorten dieren er in dit gebied leven, waaronder ook een aantal slangen! Oftewel: niet zomaar op een stenen muurtje of boomstronk gaan zitten. Wat komen we toch allemaal bijzondere dingen tegen tijdens het wandelen van de Alpe Adria Trail!

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. De volledige fotoroute van Afra vind je hier en onderaan de blog. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

De laatste etappes van de Alpe Adria Trail

We kunnen vandaag rustig aan doen, want etappe 35 van de Alpe Adria Trail is een korte etappe. Daarnaast wandelen we maar een gedeelte van de etappe. Vandaag wandelen we verder over het Karstplateau langs Trieste. We wandelen eerst door de stad Opicina richting een bospad, waar we gisteren de route verlaten hebben.

Etappe 35 Alpe Adria Trail

Wanneer we aankomen op het plateau wandelen we tussen hoge bomen door met een uitzicht op de enorme stad Trieste. Tijdens de laatste etappes van de Alpe Adria Trail verlaten we de kustlijn, waar we wel weer zullen eindigen. Gelukkig is het einde nog niet in zicht, want we genieten nog enorm van dit avontuur! Vandaag wandelen we voornamelijk over bospaden. Deze paden hebben aan weerszijden hoge muren van opgestapelde stenen, zo werden de grenzen van landen vele jaren geleden aangegeven. Tot nu toe wandelen we nog redelijk dichtbij de kustlijn, tot het dorp Trebiciano. Wanneer we aankomen in het dorp is er een café open. We genieten er even van een heerlijke kop koffie. We blijven niet lang zitten want de weersvoorspellingen worden er niet beter op…

Nog even genieten van het schitterende Karstgebergte 

Als we het dorp uitwandelen, slaan we direct weer een bospad in en komen we langs een pittoresk dorp. Het dorp lijkt verlaten, want het is er erg stil. De huizen zijn oud en niet goed onderhouden, alsof we terug zijn gegaan in de tijd! Dieper in het bos is een aantal grotten ontdekt. De flinke rotsen in dit gebied zijn van kalksteen. Het is een bijzonder en mooi landschap wat ‘Karst’ wordt genoemd. Het gebied is vernoemd naar de velen grotten van kalksteen.

Etappe 35 Alpe Adria Trail

We wandelen verder richting Lipica, alleen onderbreken we de etappe in de stad Basovizza. Hier verblijven wij vanavond. We hebben aardig doorgewandeld en komen vroeg bij het hotel aan. De kamer is pas rond 13:30 uur beschikbaar, dus besluiten we de hoofdstraat van de stad te ontdekken. Hier vinden we een aantal winkels en slaan we wat dingen in voor morgen. Dan wandelen we namelijk anderhalve etappe, omdat we vandaag eerder gestopt zijn. Wanneer we een restaurant binnenkomen, begint het zachtjes te regenen, dat hebben we weer goed voor elkaar! Straks heerlijk uitrusten in het hotel even niks doen in de middag is ook wel eens lekker.

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan hier het fotoblog van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en heeft zijn ervaringen vastgelegd in foto’s.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail in een keer wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

 

 

AlpenReizen nieuwsbrief