Etappe 34 Alpe Adria Trail: Duino naar Prosecco

Deel dit artikel op social media!

We wandelen richting de klif, want daar start de route. We lopen over een schitterend smal pad langs de kustlijn. Vanaf hier kunnen we genieten van prachtige uitzichten op het kasteel van Duino dat zich op een imposante rotswand bevindt.

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. Ontdek de foto’s van alle Alpe Adria Trail etappes en laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

Genieten van Italië

Na de lange etappe van gisteren zijn we heerlijk tot rust gekomen in het mooie hotel. De gastheer van ons hotel vertelt bij het ontbijt dat het weer niet veel goeds voorspelt voor vandaag. Veel regen en onweer; daar zitten we niet op te wachten… Eerst even ons heerlijke ontbijt opeten voordat we gaan nadenken wat we willen doen. Een andere wandelaar die in hetzelfde hotel verblijft, besluit de bus te pakken, maar wij willen toch graag dit mooie gebied ontdekken. De gastheer raad ons aan om een mooie, maar korte route langs de kust te lopen. Dat zien we wel zitten.

Etappe 34 Alpe Adria Trail

Gelukkig begint het rond 09:30 uur op te klaren, dus… tijd om op pad te gaan! De gastheer geeft ons nog wat tips en informatie over de route, wat een service! Vandaag wandelen we weer door een heel ander landschap, even geen bossen en heuvels, maar wel een geweldige kustlijn! Het weer is gelukkig opgeklaard, dus deze wandeling is prima te doen. We blijven wandelen over de klifroute en bewonderen de omgeving.

Prosecco drinken in Prosecco

Eenmaal aangekomen in het bos spotten we tot onze verbazing verborgen grotten. In dit gebied kun je duizenden grotten bewonderen en ze zijn stuk voor stuk erg indrukwekkend om te zien! Na een aantal uur wandelen komen we aan in het dorp Prosecco. Het wordt tijd voor een pauze en we vinden al snel een gezellig café. En, wat doe je als je in het dorp Prosecco aankomt? Een prosecco bestellen natuurlijk! We vragen om een klein glaasje, want we moeten tenslotte nog een stuk wandelen. Heerlijk is het. Echte prosecco, gewoon uit de tap!

Etappe 34 Alpe Adria Trail

In verband met het slechte weer pakken we vanaf Prosecco de bus naar Opicina. Dat is ook een hele ervaring: de bus nemen in het buitenland. Blijkbaar hadden we al een ticket moeten kopen, want dat kan niet in de bus zelf. Gelukkig matst de buschauffeur ons en legt ons uit dat we dan bij het eindstation een ticket moeten kopen. De bus stopt vlakbij ons hotel en wanneer we aankomen worden we hartelijk verwelkomd. Vanmiddag gaan we het stadje ontdekken en genieten we van nog een glaasje prosecco! De dag begon niet al te best door het weer, maar gelukkig hebben we toch een heerlijke dag gehad. Hopelijk klaart het morgen op, we hebben nu alweer zin in een nieuwe etappe van de Alpe Adria Trail!

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan hier het fotoblog van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en heeft zijn ervaringen vastgelegd in foto’s.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail in een keer wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

 

AlpenReizen nieuwsbrief