Alpe Adria Trail Etappe 33

Etappe 33 Alpe Adria Trail: Gradisca d’Isonzo naar Duino

Deel dit artikel op social media!

We hebben gisteren genoten van een heerlijke zomerse avond en zijn goed uitgerust. Vandaag wandelen we weer een nieuwe etappe van de Alpe Adria Trail. Deze keer wordt het een lange etappe dus we gaan vroeg op pad! We gaan rond 07:45 al van start en lopen richting het centrum van Gradisca. Langs het schitterende theatergebouw en op naar de brug, om vervolgens de stad te verlaten. Een mooie stad, die zeker de moeite waard is om te bezoeken!

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. De volledige fotoroute van Afra vind je bij deze verslagen van de Alpe Adria Trail. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

Naar het hoogtepunt: de Monte San Michele

Het hoogste punt van vandaag bereiken we al snel, de Monte San Michele. Een belangrijke plek tijdens de Eerste Wereldoorlog. Je vindt hier verschillende bunkers, loopgraven en monumenten. Bijzonder om te zien, we nemen alles in ons op terwijl we rondjes wandelen door het gebied. Dit is zeker het hoogtepunt van deze etappe, iets wat je niet wilt missen!

Etappe 33 Alpe Adria Trail

We gaan verder en komen in het Karstgebergte, waar we over heuvels wandelen met uitzicht op de rotsachtige grijze stenen. Een mooi gebied om doorheen te wandelen. Vlakbij de Sloveense grens komen we een dorpje tegen waar Italiaans en Sloveens gesproken wordt. We ploffen neer bij een restaurant en bestellen een Tiramisu waar we ons enorm op verheugen.

Wandelen door het schitterende Karstgebergte 

Na onze pauze wandelen we weer verder door het Karstgebergte. Het is nu midden op de dag en het begint erg warm te worden. Helaas zijn er weinig hoge bomen die ons schaduw kunnen bieden. Na veel kilometers door het gebergte gaan we nu richting de kust, deze komt gelukkig al snel in zicht! Eenmaal aangekomen, wandelen langs verschillende kleine havens met enorme jachten. Indrukwekkend om te zien al die boten!

Etappe 33 Alpe Adria Trail

In Duino wandelen we door een luxe villawijk richting het centrum. We gaan richting ons hotel en worden hartelijk verwelkomd door de gastheer. We hebben flink doorgewandeld en zijn er dus al vroeg. We overnachten in een moderne, luxe kamer met airconditioning. Heerlijk, zo een koele kamer! Tijd om bij te komen van deze lange, maar geweldige etappe. Nu gaan we ons lekker opfrissen en even niet aan wandelen denken, zodat we morgen weer fris van start kunnen voor een nieuwe etappe van de Alpe Adria Trail!

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan hier het fotoblog van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en heeft zijn ervaringen vastgelegd in foto’s.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail in een keer wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

 

 

AlpenReizen nieuwsbrief