Alpe Adria Trail Etappe 32

Etappe 32 Alpe Adria Trail: Cormons naar Gradisca d’Isonzo

Deel dit artikel op social media!

We wandelen verder door het mooie landschap en komen uit bij een zonnebloemveld. De prachtige bloemen worden geplukt omdat ze uitgebloeid zijn. Verderop zien we de wijnranken staan, enorme velden die over de heuvels lopen. Wat een mooi uitzicht!

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse trail heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. Daarnaast hebben we een overzicht met Afra’s reisverslagen van de Alpe Adria Trail. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

Overnachten in een spectaculair hotel 

We zijn gisteren aangekomen in Albergo en hebben overnacht in een bijzonder hotel. Een kasteelachtig gebouw, wat in bezit is van de Habsburger familie. Het is alsof je terug stapt in de tijd wanneer je het hotel binnenloopt. De kamers zijn schitterend en de grote eetzaal wordt ook gebruikt als balzaal, Vanaf het balkon heb je een geweldig uitzicht op de wijnvelden.

Etappe 32 Alpe Adria Trail

Het is 08:00 uur ’s ochtends als we op pad gaan richting de stad Cormons. We wandelen langs de wijnranken en genieten van de mooie uitzichten. Het is nog stil in de stad op dit tijdstip, alles komt hier later op de dag pas tot leven. Na een aantal bijzondere etappes laten we vandaag de wijnstreek Collio achter ons. Het was bijzonder om deze streek te ontdekken, maar we zijn ook wel weer toe aan een ander landschap. Vandaag wandelen we naar de stad Gradisca aan de rivier d’ Isonzo. We wandelen langs riante huizen met enorme tuinen vol met Citrus bomen en andere mediterrane planten. Een erg mooi gezicht nu de planten volop in de bloei staan.

Etappe 32 Alpe Adria Trail

Tijd om Gradisca te ontdekken

In de verte zien we Gradisca liggen, we zijn er alweer bijna! Wanneer we de stad binnenlopen is het heel rustig, hier houden ze nu siësta. Gelukkig is er nog een terras open waar we even kunnen bijkomen en genieten van een drankje. We besluiten toch om ons verblijf voor vanavond al op te zoeken. We overnachten in een Bed & Breakfast en worden hartelijk ontvangen door de gastheer. Heel anders dan het fraaie hotel waar we gisteren in hebben overnacht maar dit is ook erg leuk voor de afwisseling. We gaan ons even opfrissen en dan lekker in de tuin zitten, wie weet gaan we na de siësta de stad nog even ontdekken. Het was weer een leuke etappe en we hebben ervan genoten! Morgen weer een nieuwe dag en een nieuw avontuur, we zijn benieuwd wat de dag ons brengt.

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan hier het fotoblog van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en heeft zijn ervaringen vastgelegd in foto’s.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail in een keer wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

 

 

AlpenReizen nieuwsbrief