Alpe Adria Trail Etappe 31

Etappe 31 Alpe Adria Trail: Šmartno naar Cormons

Deel dit artikel op social media!

We wandelen langs de Collio wijngaarden en lopen de heuvel op. Hier zien we een prachtige witte kerk: de Madonna del Soccorse. Vanaf hier hebben we een spectaculair uitzicht! We zien in de verte de Adriatische Zee en voor ons de stad Cormòns. Wat genieten we weer van deze etappe van de Alpe Adria Trail.

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. De volledige fotoroute van Afra vind je hier en onderaan de blog. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

Van Slovenië naar Italië

We hebben gisteren heerlijk genoten van een warme zomeravond op het terras, een geweldige manier om de dag af te sluiten! Vandaag wandelen we een nieuwe etappe van de Alpe Adria Trail, gelukkig is het een rustige korte etappe, want het schijnt wederom warm te worden. We hebben een fijne nacht gehad in het pittoreske Šmartno, wat in 2012 helemaal opgeknapt is aangezien er toen alleen nog maar ruïnes waren. Nu vind je er een schitterende kerk, een leuk hotel en een gezellige hoofdstraat.

Etappe 30 Alpe Adria Trail

We gaan pas rond 09:00 uur op pad, want we hebben geen haast vandaag. Al snel wandelen we langs schitterende wijngaarden, het lijkt wel alsof we ons in de Ardennen wanen! We genieten van de geweldige uitzichten op de wijnranken vanaf de heuvels waar we over wandelen. Vandaag ruilen we Slovenië weer in voor het mooie Italië, waar we het einde van ons wandelavontuur naderen. Wanneer we de grens oversteken zien we aan weerszijden grote marmeren stenen met daarop de namen van de landen.

Etappe 30 Alpe Adria Trail

Wandelen door een geweldige wijnstreek 

Cormòns is het centrum van deze wijnstreek. Hier komen verschillende wijnen van hoge kwaliteit vandaan. Via een oud, keien pad dalen we naar de stad en net buiten het centrum vinden we ons verblijf voor vanavond. Een klassiek hotel in Victoriaanse stijl, echt heel mooi! We slapen in een schitterende kamer, maar we vinden het nog te vroeg om in het hotel te blijven. We gaan ons nog even opfrissen en Cormòns ontdekken. Het is een prachtige stad met oude smalle straatjes, heerlijk Italiaans. Vanavond gaan we genieten van de Italiaanse keuken en gezellige sfeer. Wat was het weer een mooie en vooral leuke etappe! Nu even uitrusten zodat we morgen weer fris van start kunnen voor etappe 32 van de Alpe Adria Trail.

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan hier het fotoblog van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en heeft zijn ervaringen vastgelegd in foto’s.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail in een keer wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

 

AlpenReizen nieuwsbrief