Alpe Adria Trail Etappe 30

Etappe 30 Alpe Adria Trail: Breg bei Golo Brdo naar Šmartno

Deel dit artikel op social media!

Het landschap is hier heel anders dan de voorgaande etappes en dat is dan ook het leuke aan de Alpe Adria Trail. Zoveel afwisseling en zoveel moois! We hebben ondertussen al veel etappes gewandeld en toch blijven we nieuwe en bijzondere natuurverschijnselen tegenkomen. Hier, in Italië, genieten we enorm van de grote landhuizen en de bloeiende wijnranken!

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. De volledige fotoroute van Afra vind je hier en onderaan de blog. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

Wisselende landschappen 

We hebben gisteravond heerlijk gedineerd in het dorp Rustica, onder het genot van een goed glas wijn! Het ontbijt staat al klaar wanneer we ’s ochtends aankomen in de ontbijtzaal. Erg prettig, want we willen snel op pad. Vandaag beginnen we aan een nieuwe etappe van de Alpe Adria Trail, naar zeggen vol met idyllische landschappen met wijngaarden. Dat klinkt veelbelovend!

Alpe Adria Trail Etappe 30

Wanneer we Breg bei Golo Brdo uit wandelen, lopen we meteen flink bergopwaarts naar het hoogste punt van etappe 30. Het uitzicht vanaf de heuvels is werkelijk adembenemend. Wat een schitterende omgeving, zoveel wijngaarden en pittoreske dorpen. Overal waar we kijken zien we bloeiende wijnranken! Het is hier prachtig, maar we wandelen verder want we hebben nog aardig wat kilometers te gaan. Na een tijd wandelen vinden we dat het tijd wordt voor een korte pauze. Bij een mooie hut genieten we even van de schaduw en het koude water uit onze bidons.

Etappe 30 Alpe Adria Trail

Wandelen over magnifieke heuvels

Na onze pauze moeten we een weg oversteken en tijdens de oversteek valt ons oog op een casino. “Tijd om een gokje te wagen”, zeg ik tegen George. Nieuwsgierig wandelen we naar binnen, maar we besluiten om alleen even bij te komen op het terras. Het personeel vindt het gezellig om even te kletsen en ze luisteren graag even naar onze verhalen. Na een heerlijke bak koffie gaan we verder. We zeggen het personeel gedag en vervolgen onze route. We wandelen door pittoreske dorpjes met authentieke gebouwen, langs schitterende wijngaarden en over mooie heuvels. Na een pittige klim bergopwaarts arriveren we in het dorp Šmartno. We gaan opzoek naar het hotel en wanneer we er aankomen worden we hartelijk verwelkomd. We gaan straks even het dorp ontdekken, maar eerst even opfrissen in de kamer.

Het was een bijzondere etappe, door een geweldig landschap. We hebben er weer enorm van genoten. Etappe 31 die we morgen gaan ontdekken is veelbelovend dus we zijn erg benieuwd, maar nu eerst uitrusten!

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan hier het fotoblog van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en heeft zijn ervaringen vastgelegd in foto’s.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail in een keer wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) Alpe Adria Trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

 

 

AlpenReizen nieuwsbrief