Etappe 29 Alpe Adria Trail: Cividale naar Breg bei Golo Brdo

Deel dit artikel op social media!

We steken de Judrio rivier over en zijn al weer bijna in Breg… wat betekent dat we alweer bijna in Slovenië zijn! We hebben enorm genoten van de geweldige etappes van de Alpe Adria Trail die ons door Italië hebben geleid, maar we zijn ook erg benieuwd naar wat Slovenië nog meer te bieden heeft. Van medewandelaars hebben we lovende verhalen gehoord dus we zijn erg nieuwsgierig!

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Lees via deze link alle verslagen. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. De volledige fotoroute van Afra vind je hier en onderaan de blog. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

Route langs wijngaarden en fruitbomen

We hebben gisteren een heerlijke en bovenal ontspannen dag gehad in Cividale. Vandaag wandelen we een nieuwe etappe van de Alpe Adria Trail, dit maal wordt het een kortere etappe. Lekker om weer op gang te komen. We doen het rustig aan vandaag, want we hebben zeker geen haast. Het is weer schitterend weer en we hebben zin om op pad te gaan. 

Etappe 29 Alpe Adria Trail

De route leidt ons langs vele wijngaarden en fruitbomen, een geweldige ervaring! De fruitbomen hangen vol met verschillende vruchten zoals: appels, peren en vijgen. We zien ook veel olijfbomen langs de route; het ziet er allemaal even prachtig uit. We wandelen door een mooi gebied en zien in de verte op de heuvels de villa’s van de wijnboeren staan. De villa’s hebben gigantische opritten versierd met allerlei citrusbomen. Schilderachtig mooi is het hier, een typisch Italiaans landschap. We wandelen verder langs de wijngaarden en wandelen af en toe door kleine dorpjes.

Overnachten in een schitterende omgeving

Het is nog net geen 12:00 uur als we bij ons verblijf aankomen. Vanuit de accommodatie kun je genieten van geweldige uitzichten op de wijngaarden. Breg is een pittoresk dorpje met een aantal huizen. Het is klein, maar wel een toplocatie. De omgeving hier is ontzettend mooi en omdat we al zo vroeg bij het verblijf aankomen, kunnen we vanmiddag nog even het gebied ontdekken. Vanavond kunnen we iets verderop heerlijk dineren, maar we gaan nu eerst even lekker ontspannen. We verheugen ons op morgen en zijn benieuwd wat we dan allemaal mogen bewonderen!

Etappe 29 Alpe Adria Trail

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan hier het fotoblog van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en heeft zijn ervaringen vastgelegd in foto’s.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail in een keer wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

 

 

AlpenReizen nieuwsbrief