Alpe Adria Trail Etappe 28

Etappe 28 Alpe Adria Trail: Tribil Superiore naar Cividale

Deel dit artikel op social media!

Plotseling zien we een klein kistje staan bij een paal, George is nieuwsgierig en wil weten wat erin zit. Het blijkt een boekje te zijn waar je je gegevens in kunt achterlaten. Hierin schrijf je waar je naartoe wandelt, hoelang je al wandelt et cetera. Zo kunnen ze registreren wie de Alpe Adria Trail wandelt en welke etappes men loopt.

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. Zoek je specifieke etappes? Ontdek dan alle verslagen van de Alpe Adria Trail route. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

Genieten van schitterende bergpanorama’s

We hebben gisteren genoten van een heerlijk Italiaans diner; de gevulde ravioli was geweldig! Nu zitten we ’s ochtends vroeg weer aan het ontbijt, deze keer zelfservice, maar dat vinden we helemaal prima. Er is genoeg keuze en na lekker gegeten te hebben, gaan we op pad. We hebben er weer zin in!

Etappe 28 Alpe Adria Trail

Het is nog vroeg wanneer we op pad gaan en er is niemand te bekennen in het dorp. We slaan meteen een breed bospad in en wandelen over oude rotspaden. De omgeving hier is schitterend, we wandelen door bospaden en over groene alpenweides! Het is vandaag een heldere dag, waardoor we kunnen genieten van de mooie uitzichten op de bergpanorama’s. We zijn nog moe van gisteren, maar de uitzichten maken het zeker de moeite waard. Daarnaast hebben we morgen lekker een rustdag.

De typische Italiaanse sfeer

De kastanjebomen bieden ons schaduw na het verlaten van de groene alpenweides. Al snel arriveren we in het bedevaartsoord Castelmonte. Een pittoreske plek met enorme kerk. We vinden dat het tijd is voor een pauze en ploffen neer op het enige terras in het dorp. Vanaf hier horen we de pastoor zingen en spreken. Heerlijk, even bijkomen in dit leuke bedevaartsoord, maar we willen verder. We gaan bergafwaarts richting de stad: Cividale del Friuli, tijd om afscheid te nemen van de heuvels! Opeens wandelen we door een heel ander landschap, over een grindpad langs wijngaarden en fruit- en olijfbomen. We vinden de bergen en heuvels geweldig, maar dit is ook prachtig!

Etappe 28 Alpe Adria Trail

In de verte zien we het authentieke Italiaanse stadje Cividale verschijnen. Wat een mooie omgeving! Er heerst een fijne, uitnodigende sfeer in het stadje, hier gaan we ons morgen zeker vermaken! We verblijven in een leuk hotel middenin het centrum. Een prima kamer waar we even goed uit kunnen rusten van de afgelopen etappes van de Alpe Adria Trail. Tijd om te genieten van het Italiaanse leven!

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan hier het fotoblog van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en heeft zijn ervaringen vastgelegd in foto’s.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail in een keer wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

 

 

AlpenReizen nieuwsbrief