Etappe 27 Alpe Adria Trail Tribil

Etappe 27 Alpe Adria Trail: Tolmin naar Tribil di Sopra

Deel dit artikel op social media!

Boven en onder de Kolovrat (1.254 meter) bevinden zich loopgraven en verborgen hutten. We hebben geluk, want je hebt er ook een spectaculair uitzichtpunt. We wandelen door de loopgraven en bewonderen de omgeving, dit is zeker het hoogtepunt van etappe 27! Het is erg bijzonder om te bezichtigen en om stil te staan bij alles wat zich hier heeft afgespeeld. Deze etappe hadden we voor geen goud willen missen!

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. De volledige fotoroute van Afra vind je hier en onderaan de blog. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

Het gebied van veldslagen in de Eerste Wereldoorlog

We hebben gisteren heerlijk gegeten in het hotel en genoten van de geweldige service! Het personeel was erg behulpzaam en ze vonden het gezellig om even met ons te kletsen. Gelukkig hadden we airconditioning op de kamer, want in deze tijd van het jaar is het hier best warm. Ook wanneer we vroeg in de ochtend op pad gaan is het al erg warm. Terwijl we onze eerste meters lopen komt de zon over de bergen op en begint de temperatuur te stijgen. Een nieuwe etappe van de Alpe Adria Trail gaat van start en wat hebben we er weer zin in!

Etappe 27 Alpe Adria Trail

De dag begint lekker ontspannen met de route langs de Soça rivier. Eenmaal bij het bospad aangekomen wandelen we meteen bergopwaarts naar historische plekken. We wandelen vandaag door het gebied waar tijdens de Eerste Wereldoorlog heftige veldslagen hebben plaatsgevonden tussen het Italiaanse en Oostenrijkse en het Hongaarse leger. Een bijzondere etappe dus. Het is vandaag warm, dus we zijn blij dat de hoge bomen ons schaduw bieden onderweg naar de restanten van de Eerste Wereldoorlog.

Etappe 27 Alpe Adria Trail

Op naar Italië

Het is tijd om Italië verder in te wandelen. We kijken nog één keer achterom en nemen afscheid van de geweldige Julische Alpen. Wat hebben we genoten van het schitterende Slovenië! We wandelen over het vredespad richting Tribil. Langs deze route vind je het openluchtmuseum met informatie en overblijfselen over de oorlog. Ook wandel je tijdens deze route langs grotten. We vervolgen onze weg naar de Monta Cum, wat ook weer schitterend is om te zien. Vanaf hier zullen we flink dalen richting Tribil. Hier overnachten we in een voormalig schoolpand. Wanneer we aankomen, krijgen we een 4-persoonskamer tot onze beschikking. George wil straks het dorp ontdekken, maar ik wil eerst even uitrusten… Wat was dit weer een speciale etappe met geweldige hoogtepunten! Vanaf morgen wandelen we richting de Adriatische Zee, maar nu eerst even bijkomen van de etappe.

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan hier het fotoblog van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en heeft zijn ervaringen vastgelegd in foto’s.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de volledige Alpe Adria Trail route in een keer wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

 

 

AlpenReizen nieuwsbrief