Etappe 26 Alpe Adria Trail

Etappe 26 Alpe Adria Trail: Drežnica naar Tolmin

Deel dit artikel op social media!

De natuur is hier bijzonder mooi. We wandelen langs diepe kloven en zo nu en dan steken we schitterende beekjes over. Op de Alpe Adria Trail kaart zien we dat er nog een uitzichtpunt komt. In de verte zien we een waanzinnig uitzicht door een nauwe uitgang tegemoet. Je kunt ver het dal in kijken en genieten van de geweldige omgeving. Erg spectaculair en iets wat je zeker wilt bewonderen!

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. De volledige fotoroute van Afra vind je hier en onderaan de blog. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

Terug in de tijd

George en ik hebben gisteren heerlijk gegeten in een geweldig restaurant in Drežnica. Vlakbij de mooie kerk van het pittoreske bergdorp. Vandaag wandelen we weer een nieuwe etappe van de Alpe Adria Trail en wandelen we flink bergopwaarts, richting Koseč.

Etappe 26 Alpe Adria Trail

We gaan van start en komen al snel langs een indrukwekkend houten beeld, een herinnering aan de Eerste Wereldoorlog. De route van vandaag loopt over voormalig militaire paden. Dit wordt een bijzondere etappe. We wandelen over groene alpenweiden en genieten van het mooie uitzicht. Vanaf hier gaan we bergopwaarts en al snel arriveren we bij een wit kerkje, dat midden op de berg staat. Een herinnering aan de gesneuvelde Italiaanse soldaten van de Eerste Wereldoorlog. Het kerkje is spierwit, een bijzonder aanzicht om bij stil te staan. We gaan weer verder en al snel wandelen we weer over groene weides. Het is hier zo mooi; Slovenië is een geweldig land voor wandelvakanties!

Etappe 26 Alpe Adria Trail

Spectaculaire watervallen

Het is voor nu even klaar met de weidse uitzichten, want we slaan een bospad in. We wandelen door het watervalgebied met de Brinta en Gregorčič waterval bij de Mrzli Potok-beek. Bij een bijzonder uitzichtpunt, wat zeker het hoogtepunt van deze etappe is, lassen we een pauze in. Even bijkomen voordat we gaan dalen. Er staan vele parapanters en paragliders klaar. We begrijpen dat hier een wedstrijd plaatsvindt. We komen al snel aan in Tolmin, waar we vanavond overnachten. Het was weer een spectaculaire etappe en wat hebben we weer genoten. Morgen wandelen we Slovenië uit, op naar een nieuw avontuur!

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan hier het fotoblog van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en heeft zijn ervaringen vastgelegd in foto’s.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele Alpe Adria Trail route in een keer wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

 

AlpenReizen nieuwsbrief