Etappe 25 Alpe Adria Trail: Bovec naar Drežnica

Deel dit artikel op social media!

Vanaf het wandelpad kunnen we genieten van een schitterend uitzicht op de Boka waterval. Op de wildwaterrivier zien we meerdere boten voorbij varen, een leuke activiteit om te doen in dit gebied en ook nog eens een mooi uitzicht.

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. De volledige fotoroute van Afra vind je hier en onderaan de blog. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

Het gezellige Bovec

We hebben gister nog heerlijk door Bovec gewandeld, een gezellig dorp waar je veel leuke dingen kunt doen. Zoals: raften, lekker een terrasje pakken en natuurlijk geweldig wandelen! Het was een fijne overnachting in het hotel en we zijn klaar voor een nieuwe etappe van de Alpe Adria Trail.

Etappe 25 Alpe Adria Trail

Het is tijd om op pad te gaan richting de Virje waterval. De etappe begint bij een bospad en al snel kunnen we genieten van weidse uitzichten. George ontdekt een route naar de waterval, het is even omlopen, maar we willen hem erg graag zien! Als we bij de waterval aankomen is het ‘wauw-effect’ er meteen. Het is hier schitterend, magisch zelfs! Snel wat foto’s maken, want we moeten weer verder. We hebben nog veel kilometers te gaan. We vervolgen de route en wandelen over een grindpad langs de Soça rivier.

Alpe Adria Trail Etappe 25

De verscholen grot…

Na vele kilometers pauzeren we bij een camping, samen met mensen die hier uitrusten na een heftige wildwatertocht. We genieten lekker op het terras van een glas cola. Het is tijd om weer verder te gaan en we vervolgen het pad richting Drežnica. Terwijl we rustig verder wandelen, ziet George plotseling wat in de verte. Het is een grot, ook wel bekend als ‘de verscholen grot waar het water in spiegelt’. Wat gaaf om te zien! Zeker het hoogtepunt van deze etappe. Vanaf hier wandelen we stevig bergopwaarts naar onze verblijfplek voor vanavond. Het is een pittoresk bergdorp met een gigantische witte kerk als middelpunt. We overnachten in een mooi B&B, in een kamer met balkon waar je kunt genieten het uitzicht op appelbomen. Het was weer een geweldige etappe vandaag en we hebben weer mooie plekken mogen bewonderen. We gaan ons nu even opfrissen en dan het dorp ontdekken. Morgen weer een nieuw avontuur!

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan hier het fotoblog van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en heeft zijn ervaringen vastgelegd in foto’s.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail in een keer wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Bekijk hier alvast informatie en reisverslagen van alle Alpe Adria Trail etappen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

 

AlpenReizen nieuwsbrief