Alpe Adria Trail Etappe 24

Etappe 24 Alpe Adria Trail: Trenta naar Bovec

Deel dit artikel op social media!

We moeten goed opletten waar we wandelen vanwege de boomwortels op het bospad. Al snel naderen we het eerste oversteekpunt. We gaan via houten hangbruggen de bergstroom over. De oversteek is een fantastisch avontuur met prachtige uitzichten!

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. De volledige fotoroute van Afra vind je hier en onderaan de blog. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

Wandelen langs de mooiste rivier van Slovenië 

We hebben een heerlijke nacht gehad in het mooie verblijf. Gisteren zijn we alvast naar de lokale supermarkt gegaan en hebben we lekkere dingen gehaald voor onderweg. Het is 08:00 uur ’s ochtends als we op pad gaan; het wordt vandaag weer een lange, maar leuke wandeldag. De etappe start bij een bospad, opnieuw langs de mooie Soça. Onderweg steken we een aantal keer de rivier over om optimaal te genieten van het uitzicht op het azuurblauwe water.

Etappe 24 Alpe Adria Trail

Het Triglav National Park

Na een aantal kilometer kunnen we even pauzeren bij een camping, waar we langs wandelen. Tijd voor een bak koffie! Heerlijk even een korte pauze, maar we willen verder, want we vinden het zo leuk! We gaan weer op pad en komen aan bij de laatste hangbrug over de Kršovec kloof. De kloof vormt de natuurlijke grens met het National Park Triglav. Dit is het enige nationale park in Slovenië en is vernoemd naar de Triglav, de hoogste berg van het park en tevens de hoogste bergtop van Slovenië (2.864 meter). We arriveren al snel in Bovec. Het is heerlijk weer en de terrassen zitten al goed vol. George en ik genieten van de gezellige sfeer, terwijl we richting ons verblijf wandelen.

Alpe Adria Trail Etappe 24

We verblijven in een groot hotel en de kamer is gelukkig al gereed wanneer wij aankomen. De receptioniste overhandigt ons de sleutel en legt ons uit dat we op de 2e verdieping slapen. We besluiten even uit te rusten en gaan vervolgens lekker een terras opzoeken. Nog even genieten van het heerlijke weer! Morgen weer een nieuwe dag en een nieuwe etappe van de Alpe Adria Trail, we hebben er zin in!

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan hier het fotoblog van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en heeft zijn ervaringen vastgelegd in foto’s.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail in een keer wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

 

 

AlpenReizen nieuwsbrief