Etappe 23 Alpe Adria Trail: Kranjska Gora naar Trenta

Deel dit artikel op social media!

De route naar de bergpas is erg spectaculair en de omgeving is magnifiek. Eenmaal boven zien we de beroemde rotswand met het gezicht van de maagd Ajdovska Deklica. Het is niet te omschrijven hoe mooi de omgeving hier is, we raken niet uitgekeken tijdens deze etappe van de Alpe Adria Trail!

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. De volledige fotoroute van Afra vind je hier en onderaan de blog. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

Wandelen in de Julische Alpen

We zijn gisteren aangekomen in Kranjska Gora en vanaf hier maken we kennis met de prachtige omgeving van de Julische Alpen. We hebben overnacht in een groot hotel, wat ook wel eens leuk is voor de afwisseling. Het dorp is ingesteld op wintersporters, dus in de zomer zie je hier niet zo veel toeristen. We gaan al vroeg op pad, rond 08:00 uur, want we hebben er zin in!

Etappe 23 Alpe Adria Trail

Via een schitterend wandelpad lopen we het dorp uit richting de Jasna meren. Het eerste wat we zien is het welbekende bronzen steenbokbeeld, terwijl de zon opkomt en zijn eerste zonnestralen over de Julische Alpen werpt. De zonnestralen weerspiegelen op het turquoise water, wat zorgt voor een geweldig uitzicht. Het is nog vroeg en er zijn bijna geen andere mensen. Het is hier adembenemend mooi, echt een aanrader om hier even te genieten van de natuur! We wandelen verder langs de Pišnica bergstroom wat een prachtige azuurblauwe kleur heeft. We vinden dit nu al een geweldige etappe van de Alpe Adria Trail!

Op weg naar de Trenta vallei

We verlaten de bergstroom en slaan een bospad in, waar we een mooie Russische kapel tegenkomen. Een schitterend bouwwerk, zo middenin de natuur. Het is gebouwd in de Eerste Wereldoorlog en we vinden dit bij uitstek het hoogtepunt van deze etappe. We vervolgen de route richting de Vršič-pas, de hoogste bergpas van de Julische Alpen, op 1.688 meter hoogte. We wandelen flink bergopwaarts en zijn blij als we onderweg een berghut tegenkomen, waar we even kunnen pauzeren. De Toncina Koça ligt op 1.380 meter hoogte; hier komen we even op adem en genieten we van de geweldige uitzichten!

Etappe 23 Alpe Adria Trail

De hoogste tijd om weer door te gaan. Op naar de Trenta vallei! Het is een makkelijke daling over een bospad, dat is wel prettig na een flinke klim. Vanaf hier kun je nog naar de bron van de beroemde Soça-rivier, maar wij vinden het genoeg geweest voor vandaag en dalen verder langs de Soça bergstroom. Al snel arriveren we bij het informatiepunt in Trenta, vanaf waar we met de auto naar ons verblijf gebracht worden. We gaan straks uitrusten in onze kamer en nagenieten van deze geweldige etappe, zodat we morgen weer optimaal kunnen genieten van de prachtige natuur in Slovenië!

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan hier het fotoblog van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en heeft zijn ervaringen vastgelegd in foto’s.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail in een keer wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Ontdek dan de Alpe Adria reisverslagen van andere reizigers. En neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

 

 

AlpenReizen nieuwsbrief