Etappe 21 Alpe Adria Trail

Etappe 21 Alpe Adria Trail: Velden naar Faaker See

Deel dit artikel op social media!

Halverwege etappe 21 vinden we dat het tijd wordt voor een korte pauze. We ploffen neer op een terras en genieten van een bak koffie met een heerlijke apfelstrudel. We genieten enorm van het heerlijke eten van de afgelopen dagen. Echt een verwennerij al die lekkernijen! 

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om alle 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. De volledige Alpe Adria route van Afra vind je hier en onderaan de blog. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

Schuilen onder de bomen

George en ik hebben gisteren genoten van een heerlijke rustdag in Velden am Wörthersee. Fijn zo een rustdag, maar we verheugen ons alweer op een nieuwe etappe van de Alpe Adria Trail. Etappe 21 is een van de kortere etappes dus we doen rustig aan vandaag. Na een lekker ontbijt gaan we op pad. We hebben er weer zin in! We wandelen over het fietspad het dorp uit, met om ons heen veel fietsers die genieten van de omgeving. Daarna lopen we een bospad in. We hebben geluk, want toen er opeens een flinke bui naar beneden kwam vallen, konden we mooi schuilen onder de bomen. Daar hebben we dus vrij weinig last van gehad. We vervolgen onze wandeling over het bospad en zien op een bord dat we hier vlakbij ergens koffie kunnen drinken. Daar hebben we wel trek in, dus volgen we de borden. Eenmaal aangekomen, genieten we in de buitenlucht van een heerlijk bakje koffie en apfelstrudel.

Etappe 21 Alpe Adria Trail Accommodatie

Een prachtig luxe hotel

Na onze pauze vervolgen we de route en wandelen we langs schitterende framboosvelden en authentieke huizen. We wandelen door een mooie omgeving en genieten uitermate. Voordat we het weten, zijn we dan ook al bij het verblijf. Een 4-sterren hotel: wauw, wat een luxe! De kamer is nog niet gereed, maar we kunnen alvast naar de wellness, sauna of het zwembad. Dat laten we ons geen twee keer zeggen!

Etappe 21 Alpe Adria Trail

De aardige receptioniste geeft ons badlakens en wijst ons de weg. Onze monden vallen open van verbazing, wat een verwennerij! We wandelen richting het buitenzwembad en zien dat we ook kunnen zwemmen in het meer. Toch kiezen wij ervoor om te ontspannen in het binnenbad en plonzen in het bubbelbad. Wat een luxe en wat genieten we ervan; geweldig om de dag zo af te sluiten. Even helemaal tot rust komen voor etappe 22 van de Alpe Adria Trail, die we morgen gaan ontdekken!

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan hier het fotoblog van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en heeft zijn ervaringen vastgelegd in foto’s.

Verschillende varianten Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail in een keer wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

 

AlpenReizen nieuwsbrief