Alpe Adria Trail Etappe 19

Etappe 19 Alpe Adria Trail: Gerlitzen Alpe naar Ossiach

Deel dit artikel op social media!

Het is schitterend weer en vanuit de kamer hebben we een mooi uitzicht op de Karnische en Julische Alpen. Ik wil meteen naar buiten om nog beter te kunnen genieten van de uitzichten. Wat een rust en wat waanzinnig dat George en ik nu helemaal alleen op de top van de Gerlitzen staan! Een ervaring die we niet snel zullen vergeten. 

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om alle 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. De volledige fotoroute van Afra vind je hier en onderaan de blog. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

Het geweldige Gerlitzen

Toen we gisteren aankwamen bij ons verblijf hebben we nog even heerlijk kunnen uitrusten. We hebben een prettige nacht gehad en wanneer ik in de ochtend door het raam gluur denk ik meteen: wauw, wat een uitzicht! We krijgen trek en melden ons voor het ontbijt. Samen met een aantal andere wandelaars genieten we van het lekkere eten en gaan we met een gevulde buik op stap.

Etappe 19 Alpe Adria Trail

We willen nog even over de bergtop heen wandelen voordat we afscheid nemen van deze indrukwekkende plek. We hebben al veel mooie plekken gezien tijdens de Alpe Adria Trail, maar dit uitzicht is toch wel erg speciaal. Het is tijd om verder te gaan en weer een nieuwe etappe te ontdekken. We wandelen al een aantal dagen door bekende skigebieden. Vandaag wandelen we door Gerlitzen en gaan we dalen richting de Ossiacher See, nummer 3 op de lijst van grootste meren van Karinthië. Het meer heeft een bijzondere, groene kleur en is een waar paradijs voor vissers vanwege de vele vissoorten.

Etappe 19 Alpe Adria Trail

Spectaculaire uitzichten

We wandelen door mooie bossen en zijn ondertussen alweer een tijd op pad. Tussen de bomen door zien we de Ossiacher See en we blijven ons vergapen aan het prachtige uitzicht! George en ik gaan op een bankje zitten om het uitzicht te bewonderen, even tot rust komen is ook wel prettig. We gaan weer verder want het is niet lang meer wandelen naar Steindorf am Ossiacher See. Na een half uurtje wandelen komen we aan bij het dorp. We komen een restaurant tegen, waar we even bijkomen op het terras in de schaduw, onder het genot van een glas ijskoude cola. Heerlijk! Na onze pauze wandelen we langs het meer richting Ossiach op weg naar ons verblijf. We overnachten in een privéwoning op een leuke locatie. Even snel een was draaien en dan nog even genieten van het lekkere weer. Het was weer een indrukwekkende dag en we hebben erg genoten! Even bijkomen en dan kunnen we morgen weer op tijd op pad voor een nieuw avontuur!

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan hier het fotoblog van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en heeft zijn ervaringen vastgelegd in foto’s.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail in een keer wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

 

 

AlpenReizen nieuwsbrief