Etappe 18 Alpe Adria Trail: Arriach naar Gerlitzen Alpe

Deel dit artikel op social media!

George en ik wandelen over een mooi en breed bospad tussen de lariksbomen, de varens en het groene mos. Langzamerhand gaan we bergopwaarts. Hoe hoger we komen, hoe mooier de route wordt! We gaan over op een wandelpad van Japanse steentjes en besluiten op stenenjacht te gaan, opzoek naar de echte parels. De stenen zijn bijzonder mooi en sprankelend wit. Wat is dit een prachtig gedeelte van etappe 18!

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. De volledige fotoroute van Afra vind je hier en onderaan de blog. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

Genieten met prachtig weer

George en ik hebben gisteravond genoten van een heerlijk diner op het terras. Het was een prachtige zomeravond en we hebben gezellig gekletst met de eigenaren van het Gasthaus. Na een prettige nacht is het tijd om lekker te ontbijten. Het ontbijt is erg smakelijk, maar we willen snel starten vanwege het schitterende weer! We slaan een bospad in en gaan direct bergopwaarts. We wandelen door een mooi bos met veel lariksbomen en hoe verder we lopen, hoe mooier het pad wordt.

Etappe 18 Alpe Adria Trail

Gezellige medewandelaars 

We vervolgen de route van etappe 18 van de Alpe Adria Trail en wandelen door open weiden en indrukwekkende bossen. George en ik wandelen lekker op ons gemak wanneer een groep jonge paarden onze kant oplopen. Het zijn prachtige beesten om te zien! We gaan er met een bocht omheen, want ze zijn wel erg nieuwsgierig. George en ik zijn ondertussen alweer twee uur op pad, dus het wordt tijd voor een pauze. Even uitrusten en genieten van het mooie gebied waar we doorheen wandelen. Na onze pauze komen we steeds meer wandelaars tegen waar we even gezellig mee kletsen. Ze zijn op paddenstoelenjacht en laten ons zien wat ze allemaal gevonden hebben: veel eierzwammen en ook eekhoorntjesbrood!

Etappe 18 Alpe Adria Trail

Tijd om weer door te gaan richting de Gerlitzen. Nog een pittige klim omhoog, maar als we er zijn is het uitzicht spectaculair! We zijn niet de enige die hiervan genieten, er zijn veel andere wandelaars en zonaanbidders. Heel begrijpelijk, want dit is een geweldige plek! We overnachten hier niet ver vandaan en komen bij in het zonnetje. Morgen weer een nieuw avontuur!

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan hier het fotoblog van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en heeft zijn ervaringen vastgelegd in foto’s.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail in een keer wil of kan lopen, zijn er  verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

 

 

 

AlpenReizen nieuwsbrief