Alpe Adria Trail Etappe 17

Etappe 17 Alpe Adria Trail: Bad Kleinkirchheim naar Arriach

Deel dit artikel op social media!

We zien dat er hier veel mountainbikers zijn die genieten van de spectaculaire routes hoog in de bergen. Wij houden het bij wandelen maar snappen wel dat er waaghalzen zijn die hier heerlijk gaan mountainbiken! George en ik vervolgen de route en vanaf het wandelpad is het omliggende bergpanorama magnifiek. Het is een heldere dag, dus de uitzichten reiken ver. We kunnen zelfs de Julische Alpen zien. Wat is dit een geweldige etappe!  

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. En in ons overzicht staan de volledige route en reisverslagen van Afra. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

Een nieuwe uitdagende Alpe Adria Trail etappe 

Nadat we gisteren aankwamen bij ons verblijf hebben we kunnen genieten van een geweldige service. Onze kleding is gewassen en we hebben genoten van een heerlijk ontbijt. Na het lekkere ontbijt besluiten we op pad te gaan, George en ik verheugen ons op een nieuwe etappe van de Alpe Adria Trail. We wandelen richting de drie zuilen die zich in Bach bevinden, dit is dan ook meteen het startpunt van de etappe. Vandaag gaan we weer flink bergopwaarts en mocht het een te grote klim zijn, is het ook mogelijk om de gondel te pakken naar het bergrestaurant Kaiserburg. Wij hebben wel zin in een uitdaging en dus klimmen we de berg op! 

Etappe 17 Alpe Adria Trail

Middelpunt van Karinthië

We wandelen via een smal bospad omhoog en na anderhalf uur wandelen arriveren we bij de Kaiserburg. Tijd voor een korte pauze in het bergrestaurant, dat op een prachtige locatie ligt met een geweldig uitzicht. Een erg leuk bergrestaurant om bezocht te hebben, maar we willen weer verder. We gaan een bospad in en vinden het middelpunt van Karinthië. Hier bevindt zich een groot rond plateau waar je een foto kunt maken, die je naar familie of vrienden kunt sturen. Wat wij natuurlijk gedaan hebben. Er is ook een informatiebord met leuke weetjes en informatie over het gebied, echt een hoogtepunt van de etappe.

Etappe 17 Alpe Adria Trail

Belgisch Gasthaus in Oostenrijk

Het is tijd om te gaan dalen. Het groene dal komt al langzamerhand in zicht. We wandelen over mooie alpenweiden en langs authentieke boerderijen. De boeren zijn druk bezig op het land en genieten van het schitterende weer. Het is fijn wandelen zo met dit heerlijke weer door het groene landschap. Voor we het weten, komen we al aan bij ons verblijf. We worden begroet in het Nederlands door de Belgische eigenaar. Het is een schattig Gasthaus op een mooie locatie. We worden begeleid naar onze kamer en die is werkelijk prachtig! Het was me weer een dag vandaag, met al het stijgen en dalen… maar wauw, wat was dit een leuke etappe! Nu even bijkomen zodat we morgen weer fris van start kunnen gaan tijdens etappe 18 van de Alpe Adria Trail.

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan hier het fotoblog van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en heeft zijn ervaringen vastgelegd in foto’s.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail in een keer wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

 

AlpenReizen nieuwsbrief