Alpe Adria Trail Etappe 16

Etappe 16 Alpe Adria Trail: Falkerthaus naar Bad Kleinkirchheim

Deel dit artikel op social media!

 We wandelen door het Nockgebergte, een bekend skigebied, tijdens etappe 16 van de Alpe Adria Trail. Prachtig om hier te wandelen, alleen kunnen we door het weer niet echt genieten van het uitzicht. Dat bederft de pret zeker niet, want we spotten wel een aantal marmotten. Wat zijn het toch leuke beestjes! Wanneer we de bergtop bereiken, trekt de lucht open en genieten we van mooie uitzichten! 

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. De volledige fotoroute van Afra vind je hier en onderaan de blog. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur! 

Een avontuurlijke etappe van de Alpe Adria Trail

George en ik worden wakker door het zonlicht dat naar binnen komt via het raam. We zijn benieuwd hoe het weer vandaag is dus kijken we hoopvol naar buiten. Jammer genoeg geen zon, maar gelukkig is het droog! Na een heerlijk ontbijt is het tijd om op pad te gaan. We zijn blij dat we vandaag wel een mooie wandeling kunnen maken en zijn in ons enthousiasme de eerste gasten die de hut verlaten. We wandelen via een bospad richting de Alpenweiden. Na een tijdje wandelen over de groene almen met mooie uitzichten, gaan we bergopwaarts via een glad en stijl pad. Door alle regenval moeten we goed opletten waar we lopen, want het pad is een stromend beekje geworden. Hoe hoger we komen, hoe meer de lucht dichttrekt en na tijdje voelen we de eerste regendruppels al.

Etappe 16 Alpe Adria Trail

We trekken snel onze regenjassen aan en gaan verder. Onderweg komen we een aantal hotels tegen en vinden we het tijd voor een pauze. Heerlijk, even zo’n bakje koffie, maar we gaan door. We wandelen richting de Rödresnock. George gaat voorop en we wandelen steil bergopwaarts. De wind wordt steeds heftiger en we moeten opletten dat we niet omvergeblazen worden. Wat een avontuur en wat een leuke etappe van de Alpe Adria Trail!

Etappe 16 Alpe Adria Trail

Flinke daling richting Zirkitzin

Eenmaal aangekomen bij de top maken we snel wat foto’s en gaan we verder. Door het slechte weer kunnen we helaas niet genieten van het uitzicht. We gaan dalen en vinden al snel een bankje; tijd voor een korte pauze na dit indrukwekkende avontuur! Hierna moeten we alleen nog maar dalen en daar genieten we met volle teugen van. Geen heftige wind of regen maar rustig wandelen door stille weides. Onderweg passeren we een aantal watermolens en naderen we het dorp Zirkitzin, waar ons verblijf voor vanavond is. We arriveren bij een luxe 4-sterren hotel, wat boffen we toch! De eigenaar verwelkomt ons hartelijk en vertelt ons over het mooie zwembad. We slapen in een schitterende ruime kamer met eigen balkon en genieten van het bad met bubbels. Wat een feest! Tijd om bij te komen van dit avontuur.

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan hier het fotoblog van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en heeft zijn ervaringen vastgelegd in foto’s.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail in een keer wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan. 

 

AlpenReizen nieuwsbrief