Alpe Adria Trail Etappe 15

Etappe 15 Alpe Adria Trail: Langalmtal naar Falkerthaus/Lärchenhütte

Deel dit artikel op social media!

De waardin verwent ons en de medegasten maar al te goed… wat kan ze heerlijk koken zeg! De goulashsoep is rijk gevuld en smaakt geweldig. Tijdens het diner krijgen we gevulde knödels en als dessert kaiserschmarrn. Gezelligheid en heerlijk eten, wat wil een mens nog meer na een etappe van de Alpe Adria Trail

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

Houd de moed erin

Het weer is vandaag niet al te best, maar gelukkig klaart het ’s ochtends een beetje op. We houden de goede moed erin en hopen op een mooie wandeldag. We vertrekken vroeg met een busje dat ons naar de volgende hut brengt: het Falkerthaus op 1.578 meter hoogte. Misschien kunnen we toch nog een groot gedeelte van etappe 15 wandelen. Eenmaal onderweg zien we de opruimdienst de boel op orde brengen, door het slechte weer is er namelijk veel modder met stenen naar beneden gekomen. De lucht wordt ook steeds donkerder. Wanneer we aankomen bij de hut besluiten we toch om een klein gedeelte van deze etappe van de Alpe Adria Trail te ontdekken. Het is namelijk droog!

Etappe 15 Alpe Adria Trail

George en ik kleden ons goed en warm aan, we willen toch een poging wagen. We gaan van start en wandelen langs een woest kolkende rivier. We volgen het smalle pad en klimmen over een omgevallen boom, wat een avontuur! Het is een mooi pad, alleen heeft het slechte weer veel ravage aangericht. Verderop zien we dat het begint met onweren. Het is niet verstandig om nu verder te wandelen, dus we besluiten om terug te gaan. Snel weer terug naar het Falkerthaus! We balen heel erg, want het was een mooie wandeltocht geweest.

Etappe 15 Alpe Adria Trail

Wanneer we aankomen bij de hut hebben we nog geen zin in een bakje koffie, dus besluiten we te ontspannen op de kamer. Het ziet er gezellig en knus uit. De waardin bereidt een heerlijke goulashsoep voor ons en de andere gasten. Helaas geen leuke etappe voor vandaag, maar dit wordt wel gecompenseerd met veel gezelligheid in de hut. We gaan een leuke avond tegemoet met verrukkelijk eten! George en ik genieten en hopen dat het morgen weer opgeklaard is, zodat we dan wel een mooie etappe van de Alpe Adria Trail kunnen ontdekken!

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan hier het fotoblog van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en heeft zijn ervaringen vastgelegd in foto’s.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail in een keer wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag vrijblijvend een offerte aan.

AlpenReizen nieuwsbrief