Alpe Adria Trail E14

Etappe 14 Alpe Adria Trail: Döbriach naar Langalmtal

Deel dit artikel op social media!

George en ik gaan vandaag op zoek naar edelstenen! Wie weet, komen we wel een paar speciale soorten tegen. Het bospad ligt vol met stenen, maar dit zijn geen echte edelstenen. Een soort zoektocht naar de juiste steen is erg leuk, vooral met kinderen! In Radenthein bevindt zich een edelsteenmuseum, waar je verschillende soorten edelstenen kunt bewonderen. Een erg leuk museum, ik zou hem zeker aanraden!

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

Onverwachtse rustdag

Toen George en ik gisteren arriveerden bij het verblijf hebben we nagevraagd of we etappe 14 konden wandelen. Helaas was dit niet mogelijk omdat het hier afgelopen dagen noodweer is geweest… de paden zijn door de zware regenval niet toegankelijk. Daardoor kan in het bijzonder de bergopwaartse wandeling niet doorgaan. Via de Alpe Adria Trail app konden we zien dat de route daardoor is omgeleid. Na contact met AlpenReizen opgenomen te hebben, besloten we om twee dagen in Döbriach te blijven. Erg jammer, maar een extra rustdag vinden George en ik niet erg. We overnachten in een prachtig verblijf en gaan genieten van een ontspannen dag… tijd om Döbriach te ontdekken!

Etappe 14 Alpe Adria Trail

Het weer klaart iets op, dus trekken we meteen onze wandelschoenen aan. Toch een stukje van de route verkennen, we kunnen het niet laten! We maken een korte wandeling via de juwelenroute naar de plaats Radenthein. Deze mooie streek is bekend door de edelstenen, zoals bijvoorbeeld granaat. Het is een schitterend pad door een bos langs de woeste Riegenbach rivier. Het water van de rivier is bruin door het noodweer van de afgelopen dagen. We gaan genieten van onze rustdag: op pad in Döbriach. We hopen dat het weer verder opklaart zodat we morgen verder kunnen, want we vinden wandelen gewoon veel te leuk!

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan hier het overzicht met foto’s en reisverslagen van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en heeft zijn ervaringen vastgelegd in foto’s.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail in een keer wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast biedt AlpenReizen je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

 

 

AlpenReizen nieuwsbrief