Alpe Adria Trail Etappe 13

Etappe 13 Alpe Adria Trail: Millstätter Alpe naar Döbriach

Deel dit artikel op social media!

Opeens zien we een gems, die het pad oversteekt en vlucht naar de bosrand. Wat mooi om te zien! We hebben ook al een aantal marmotten gespot, die ons nieuwsgierig bekeken vanaf de rotsblokken. Het is echt leuk dat je tijdens de Alpe Adria Trail zoveel verschillende diersoorten tegen kunt komen! 

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. De volledige fotoroute van Afra vind je hier en onderaan de blog. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

Rust en stilte

We hebben vannacht weer mogen overnachten in een geweldig verblijf: een gezellige berghut op een mooie locatie. George en ik hebben gisteren genoten van heerlijke knödels en vandaag gaan we al vroeg ontbijten. Rond 08:00 uur gaan we van start, tijd voor een nieuw avontuur!

De lucht is vandaag grauw met grote wolken, maar na een tijdje wandelen klaart het op en bewonderen we de mooie uitzichten. We moeten nog een stukje bergopwaarts wandelen richting Kamplnock. Onderweg genieten we van de rust en de stilte. Wat is het toch geweldig om zo boven in de bergen te wandelen. De Alpe Adria Trail bevalt ons zeker! We wandelen over het pad der liefde, waar veel koeien om ons heen lopen. Zo leuk! De koeien hebben jonge kalveren, dus wandelen we er met een grote boog omheen. We willen ze natuurlijk niet laten schrikken.

Etappe 13 Alpe Adria Trail

Geweldige etappe van de Alpe Adria Trail

Het is zo ver, we zijn aangekomen bij het hoogste punt van etappe 13: de Granattor. We bevinden ons nu op 2.085 meter hoogte! Wat een schitterend uitzicht, daarvoor alleen al is het de moeite waard om de etappe te wandelen. Tijd om te dalen, door de mooie alpenweides richting de Lammersdorferhütte. Na een tijd wandelen arriveren we bij de hut. Tijd voor een kop koffie! Fijn om even te pauzeren, maar we gaan weer door. Nog even bergopwaarts richting de Jufekreuz en vanaf daar alleen nog maar dalen. Zo jammer dat we de bergen en de mooie natuur achter ons laten… maar wat hebben we genoten!

Etappe 13 Alpe Adria Trail

We wandelen over een breed bospad richting Döbriach. Eenmaal aangekomen, wandelen we eerst nog naar de mooie Millstätter See. Tijd om naar het verblijf te gaan. We wandelen langs de Riegerbach richting het centrum van Döbriach. Het was weer een leuke etappe, maar we zijn nu wel toe aan rust. Morgen weer een nieuwe dag, een nieuw avontuur. We hebben er zin in!

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan andere reisverslagen van de Alpe Adria.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail in een keer wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

 

AlpenReizen nieuwsbrief