Alpe Adria Trail Etappe 12

Etappe 12 Alpe Adria Trail: Seeboden naar Millstätter Alpe

Deel dit artikel op social media!

Het brede pad wordt steeds smaller, maar de uitzichten worden steeds weidser en mooier! Ik heb er echt geen woorden voor… het is overweldigend. De pittige etappe is zeker de moeite waard. Na 5 uur wandelen komen we aan bij Tschiernock op 2.083 meter hoogte. Wat is het hier mooi!

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. De volledige fotoroute van Afra vind je hier en onderaan de blog. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

Geweldige overnachting 

We gaan weer vroeg van start vandaag; George en ik zijn een van de eersten in de ontbijtzaal. We zoeken een tafel uit en genieten van het heerlijke ontbijt. Er is zo veel om uit te kiezen, geweldig! Het wordt vandaag weer een warme dag, dus we vertrekken op tijd. Wat hebben we hier een fijn verblijf gehad. Gisteren zijn we overdag tot rust gekomen in het zwembad met geweldige massagefuncties en ‘s avonds hebben we genoten op het terras van live muziek op een heerlijke zomerse avond. Wat een geweldige dag, die vergeten we niet snel! Omdat de afgelopen wandelingen zeer ontspannen waren, verheugen we ons enorm op een nieuwe etappe van de Alpe Adria Trail. Let’s go: terug de bergen in!

Etappe 12 Alpe Adria Trail

Weidse uitzichten

Na een tijdje wandelen, komt het dorpje Tangern in zicht. Vanaf hier gaan we richting de hutten. We arriveren bij een breed bospad. Het is zo ver: we gaan eindelijk bergopwaarts! We wandelen steil omhoog. Dit pad is erg prettig om te wandelen zo tussen de bomen door. Die bieden ons gelukkig genoeg schaduw, wat heel fijn is op een warme dag als deze. Binnen een kwartier komt de eerste berghut in zicht: de Pichhütte, op 1.336 meter hoogte. George en ik genieten van het mooie uitzicht onder het genot van een glas ijskoude cola. Je kunt deze schitterende plek ook met de auto bereiken. Het is echt een aanrader om hier eens langs te gaan. We gaan verder de berg op, via een smal pad. Het is een pittige etappe, wat ons een prachtig avontuur oplevert! Vervolgens komt de tweede hut in zicht: de Sommeregger Hütte, op 1.698 meter hoogte. Ook hier kun je genieten van prachtige uitzichten, maar de berghut ligt op dat moment vol in de zon, dus we gaan snel verder.

Etappe 12 Alpe Adria Trail

Indrukwekkende etappe Alpe Adria Trail

Vanaf nu wordt de wandeling iets relaxter. Het wandelpad gaat vanaf de top van de Tschiernock richting de Alexanderhütte, waar de bekende drie-landen zuilen staan. Een korte lus, maar we willen toch even de route afvinken zodat we onze punten scoren. Op naar de berghut, waar we zullen verblijven vannacht. We overnachten in een schattige authentieke kamer, echt leuk! We vinden dat we nu wel een biertje verdiend hebben en drinken deze dan ook met veel genot in de zon op het terras. Wat een dag! Een heftige etappe maar wauw, wat een uitzichten! Nu even tot rust komen zodat we morgen weer fris van start kunnen.

Ben je geïnteresseerd in nog meer ervaringen van de Alpe Adria Trail route? Bekijk dan Afra’s andere verslagen of het fotoblog van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en heeft zijn ervaringen vastgelegd in foto’s.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail in een keer wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

 

AlpenReizen nieuwsbrief