Alpe Adria Trail Etappe 11

Etappe 11 Alpe Adria Trail: Gmünd naar Seeboden

Deel dit artikel op social media!

We komen aan bij de Millstätter See en het is hier prachtig! Dit is het op een na grootste meer van Karinthië en het is heel mooi om te zien. Een perfecte plek om bij te komen van de etappe en te genieten van het water en van de mooie omgeving!

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. Net als de volledige route. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

Lichte etappe Alpe Adria Trail

George en ik hebben enorm genoten van onze rustdag in Gmünd gisteren en al helemaal van het prettige verblijf! De gastvrouw en -heer waren enorm gastvrij. We hebben een fijne overnachting gehad met een top service. Een rustdag tussendoor is heerlijk, maar we verheugen ons ook weer op een nieuw avontuur. De gastheer zwaait ons uit als we het hotel vroeg in de ochtend verlaten. De etappe van vandaag wordt omschreven als licht, wat we fijn vinden. Enerzijds om er weer even in te komen, maar anderzijds ook omdat het vandaag een warme dag wordt. Met die hitte is een lichte etappe meer dan welkom. 

Etappe 11 Alpe Adria Trail

De MillStätter See

We wandelen Gmünd uit en arriveren al snel bij een bospad, waar we lekker koel onder de bomen lopen. Het is een mooie wandeling door het bos. George en ik genieten van de weidse uitzichten, die we tussen de takken door zien. We wandelen vooral over brede paden, die soms worden afgewisseld met smallere stukken. Langs de smalle paden zijn staalkabels geplaatst voor wat extra grip. Na een tijdje wandelen arriveren we in Seeboden en zien we ons verblijf voor die nacht al in de verte. We hebben de inmiddels welbekende informatiezuilen van de Alpe Adria Trail alleen nog niet gezien. Deze vinden we al snel bij de Millstätter See, een prachtig meer met kraakhelder water, waar veel mensen verkoeling zoeken op een warme dag als deze. Dit is wel het hoogtepunt van deze etappe! 

Etappe 11 Alpe Adria Trail

Al teruglopend richting het hotel komen we langs een uitnodigend terras. We stoppen hier en genieten van een cola en de leuke omgeving, waarna het tijd is om terug te gaan naar het hotel. We melden ons bij de receptie en al snel ontvangen we de sleutel. De kamer bevindt zich op de vierde verdieping, waar het heerlijk koel is. Fijn na zo’n warme dag! Het is een goed hotel met een zwembad. Daar gaan we straks zeker een bezoekje aan brengen! Morgen gaan we richting de imposante bergen. Daar verheugen we ons op, maar eerst gaan we even genieten van de rust en de stilte. Dit was echt een ideale etappe om er weer in te komen. Zo kunnen we morgen weer soepel bergopwaarts wandelen!

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan hier het fotoblog van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en heeft zijn ervaringen vastgelegd in foto’s.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail in een keer wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

 

AlpenReizen nieuwsbrief