Alpe Adria Trail Etappe 10

Etappe 10 Alpe Adria Trail: Hühnersberg naar Gmünd

Deel dit artikel op social media!

Wanneer George en ik een bospad inslaan is het alsof we terug gaan in de tijd! We wandelen door een prachtig sprookjesbos. Wat is dit leuk! Er zijn verschillende bekende sprookjes uitgebeeld in houten huisjes. We bewonderen ze allemaal en genieten van de herinneringen die naar boven komen. Zeker een aanrader om hier even te stoppen en dit sprookjesbos te ontdekken!

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om alle 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. De volledige fotoroute vind je hier en onderaan de blog. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

Sprookjesbos

Gisteren zijn we aangekomen in Hühnersberg. We hebben een fijne nacht gehad en het is nog stil als George en ik de ontbijtzaal binnenkomen. Behalve ons wandelmaatje Willem is er verder niemand te bekennen. Samen genieten we van het lekkere ontbijt. De waardin komt gezellig even een praatje maken, alleen willen wij ondertussen wel graag op pad… We starten de wandeling samen met Willem, maar onze wegen scheiden al snel. Toch leuk, het gezelschap van een landgenoot.

Etappe 10 Alpe Adria Trail

Vandaag weer een nieuwe etappe van de Alpe Adria Trail, we wandelen we van Hühnersberg naar Gmünd. De eerste kilometers wandelen we over leuke landweggetjes. We genieten van de mooie uitzichten. Na een tijdje wandelen lopen een soort sprookjesbos in. Wat is dit leuk! Zeker als je de wandeling maakt met kinderen. Je vindt hier sprookjes zoals Roodkapje, de gelaarsde kat en nog meer. We wandelen verder richting de hangbrug. Eenmaal aangekomen zijn we erg onder de indruk… wat een lange en hoge brug! Een schitterende plek, verborgen in het landschap. Via de hangbrug steken we een indrukwekkende kloof over, een gave ervaring!

Etappe 10 Alpe Adria Afra

Indrukwekkende etappe Alpe Adria Trail

De wandelroute van vandaag is eigenlijk een soort extra lus, maar zeker de moeite waard! We gaan bergafwaarts richting Gmünd. We naderen de bestemming al snel. Een levendige stad, met veel drukte in vergelijking met de vorige verblijfplaatsen. We spotten Willem al snel: hij zit lekker te genieten op het terras. We blijven hier een extra nachtje, een rustdag om bij te komen van de afgelopen dagen. Heerlijk om even cultuur te snuiven in een sfeervol stadje. We overnachten in een mooi verblijf en krijgen een kamer met eigen balkon. George en ik vermaken ons hier wel. Even tot rust komen en morgen weer verder naar de volgende etappe!

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan hier het fotoblog van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en heeft zijn ervaringen vastgelegd in foto’s.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail in een keer wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast biedt AlpenReizen je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

 

AlpenReizen nieuwsbrief