Alpe Adria Trail Etappe 9

Etappe 09 Alpe Adria Trail: Danielsberg naar Hühnersberg

Deel dit artikel op social media!

We wandelen door de schitterende Barbarossakloof; wat is dit landschap bijzonder om te zien! George en ik bewonderen hoe het water naar beneden klettert en genieten van de omgeving. Je leest hier verhalen over de welbekende Keizer Friedich I. Echt leuk om te lezen! Dit is zeker het hoogtepunt van deze etappe van de Alpe Adria Trail.

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. Via deze link kun je alle verslagen van de route lezen. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

Unieke overnachting 

Gisteren zijn we in Danielsberg gearriveerd. We hebben overnacht in een privé jachthuis en zeer genoten van het heerlijke 5-gangen diner dat we hier voorgeschoteld kregen. Erg leuk dat we in dit prachtige en unieke verblijf hebben mogen overnachten. AlpenReizen heeft de reis perfect verzorgd! Wij boeken zelf vaak simpele accommodaties maar nu overnachten we in zulke mooie pensions en Gasthausen. George en ik verlaten de kamer en genieten van het verrukkelijke ontbijt! Tijd om weer op pad te gaan. We wandelen langs de vijver richting het bospad, om vanaf daar de Danielsberg af te dalen richting het dal.

Etappe 9 Alpe Adria Afra

De Barbarossakloof 

Al snel naderen we het eerste dorpje, dat we vandaag passeren: Oberkolbnitz. Hier slaan we even snel eten in voor onderweg. We wandelen verder naar het volgende plaatsje terwijl we langs de Möll wandelen. Langs onze route passeren we een aantal vissers, waar we kort een praatje mee maken. Mensen zijn hier erg gastvrij en wij vinden het gezellig om even te kletsen met de lokale bevolking. We wandelen verder richting Mühlhof en vinden een Gasthaus waar we een kopje koffie kunnen drinken. Heerlijk, even een korte pauze.

We vervolgen ons wandelavontuur richting de Barbarossakloof. George en ik kijken vol bewondering naar het water, dat naar beneden klettert bij de kloof. Schitterend om hier doorheen te wandelen! Er zijn veel informatiepunten waar je de geschiedenis over de barbaar kunt lezen. Keizer Friedrich I, beter bekend als ‘Barbarossa’, wandelde ooit met zijn dappere krijgers terug van de kruistocht en pauzeerde in de kloof. De Keizer viel toen uitgeput in slaap aan de ‘Barbarossa-tafel’. Leuk en interessant om te lezen. Een bezoekje aan deze kloof is een echte aanrader!

Etappe 9 Alpe Adria Trail

Prachtige Alpenvelden

We vertrekken uit de kloof en wandelen door brede Alpenvelden. Dit is echt een prachtige omgeving om doorheen te wandelen, met haar weidse uitzichten. We naderen de laatste kilometer, maar met de warmte van vandaag is het een lange en zware laatste kilometer… Op onze leeftijd vinden we temperaturen boven de 25 graden niet erg prettig meer tijdens een wandeltocht. Gelukkig komt het verblijf al snel in zicht! Eenmaal aangekomen ploffen we beiden neer op een grote stoel. We bestellen een cola en rusten even uit. Ik zie in mijn ooghoek dat de thermometer 33 graden aangeeft… wat een warme dag vandaag! We zijn blij dat we bij ons pension zijn. We zijn vandaag door het Hohe Tauern gebied uitgewandeld en het was prachtig! George en ik zijn benieuwd naar morgen, wat voor avontuur we dan mee mogen maken tijdens een nieuwe etappe van de Alpe Adria Trail.

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan hier het fotoblog van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en heeft zijn ervaringen vastgelegd in foto’s.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail in een keer wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast biedt AlpenReizen je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

 

AlpenReizen nieuwsbrief