Alpe Adria Trail Etappe 8

Etappe 08 Alpe Adria Trail: Obervellach naar Danielsberg

Deel dit artikel op social media!

We wandelen over heuvels en door brede alpenweiden richting Kasteel Falkenstein, dat er echt schilderachtig uitziet! Onderweg zien we onder meer de grandioze Tauerbahn. Deze beroemde spoorlijn werd geopend door Keizer Frans Josef in 1909. Bijzonder indrukwekkend en wat een uitzicht weer tijdens deze etappe van de Alpe Adria Trail!

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. De volledige fotoroute van Afra vind je hier en onderaan de blog. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

Bijzondere muurschilderingen

Gisteren zijn wij aangekomen in Obervellach en we hebben een heerlijke nacht gehad in een authentiek hotel. Obervellach doet mij aan Tsjechië denken, door al die prachtige gekleurde huizen. Breng zeker een bezoekje aan de Sint Martin kerk uit het jaar 1500; het is echt een pronkjuweel. Bewonder de schitterende muurschilderingen van Jan van Scorel waaronder De Heilige Maagschap. Dit is een van zijn eerste schilderingen! De zon schijnt vandaag, dus we gaan weer genieten van het mooie weer tijdens deze korte etappe van de Alpe Adria Trail.

Etappe 8 Alpe Adria Afra

Mölltal Alpe Adria Trail

Wanneer we Obervellach uitwandelen naderen we een oud bospad met flinke keien, waar jaren geleden de paardenkarren vlot de bergen opgingen. Na een klein uurtje wandelen, arriveren we op het hoogste punt: 1.119 meter hoog. Vanaf dit punt is het uitzicht weids en kun je het prachtige Mölltal bewonderen. Tijd om weer verder te gaan. George en ik wandelen langs de Tauerbahn en over het kasteelpad. Wat een leuke ervaring! We wandelen verder door een paar schattige gehuchtjes en zien een aantal fietsers op e-bikes en mountainbikes. Dat is ook een leuke manier om dit mooie gebied te ontdekken.

Etappe 8 Alpe Adria Trail

In de verte zien we de Danielsberg in het dal voor ons. Het aankomende half uur moeten we even flink klimmen over een bospad. Hier vinden we informatieborden, waarop je kunt zien wat voor dieren hier leven. Hier leven voornamelijk herten en de alpenhoen; helaas zijn we ze niet tegengekomen. Na deze klim arriveren we bij ons verblijf, we hebben er geen woorden voor, zo mooi! Wat een sprookjesachtige plek! We wandelen het terras op en raken niet uitgekeken. We gaan op zoek naar de waard, checken in en gaan dan genieten van de omgeving. Wat een dag, wat een avontuur… nu rusten en morgen weer een nieuwe dag!

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan het fotoblog van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en heeft zijn ervaringen vastgelegd in foto’s.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail in een keer wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

 

 

AlpenReizen nieuwsbrief