Alpe Adria Trail Etappe 7

Etappe 07 Alpe Adria Trail: Mallnitz naar Obervellach

Deel dit artikel op social media!

Het ene uitzichtpunt is nog mooier dan het andere, we kunnen onze ogen niet geloven. De watervallen zijn zo spectaculair! We kijken hoe het woeste water naar beneden stort. Via smalle paden wandelen we door de adembenemende kloof. Langzaam dalen we verder en eenmaal uit de kloof kunnen we weer genieten van de rust en stilte. Wauw… wat was dat bijzonder!

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. De volledige fotoroute vind je hier en onderaan de blog. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

Hohe Tauern National Park

Het is nog stil in het dorp wanneer wij weer op pad gaan. De rust in Mallnitz is wedergekeerd na het gezellige feest van gisteren. De etappe van vandaag wordt omschreven als licht en daar verheugen we ons op. Vandaag wandelen we door twee indrukwekkende kloven richting Obervellach.

Etappe 7 Alpe Adria Afra

Eerst wandelen we naar de Stappitzerse: een schitterend meer gelegen bij ingang van de grandioze Seebach-vallei. Een breed dal omgeven door imposante bergen. Wat is dit prachtig! Het meer is één van de meest waardevolle ecosystemen in het Hohe Tauern National Park. Door de ligging is het de ideale rustplaats voor trekvogels en een goede broedplaats voor zeldzame vogelsoorten. George en ik besluiten om met de gondel naar de hoge bergtoppen te gaan, iets wat we niet willen missen. Het is een echte aanrader, want wauw…. wat een adembenemende uitzichten! Voordat we weer teruggaan naar het dal genieten we nog even goed van de omgeving. Vanuit het dal wandelen we richting de eerste kloof: de Rabisch-kloof. Via een smal bospad dalen we langzaam en wandelen we langs een schitterende woeste waterval. We kijken via de uitzichtplatformen naar het overweldigende waterspektakel.

Etappe 7 Alpe Adria Trail

Indrukwekkende watervallen

De wandeling door de kloof is zeer spectaculair. We wandelen via het gladde pad verder naar beneden. We zien weinig mensen hier, wat ons verbaast, want het is hier echt prachtig! Eenmaal uit de eerste kloof wandelen we via een landweg richting de volgende kloof. Deze landweg wordt ook wel de verbindingsweg genoemd. De tweede kloof is de Groppenstein-kloof, één van de grootste kloven van Karinthië! De watervallen Zechnerfall en de Groppensteinfall zijn de hoogtepunten van deze kloof. Heel indrukwekkend om te zien! We wandelen via een smal pad, gemaakt van houten vlonders, langs de watervallen. Er zijn meerdere uitzichtpunten, vanaf waar je de omgeving kunt bewonderen. Hier zijn wel meer toeristen, maar er is volop ruimte voor iedereen.

Etappe 7 Alpe Adria Afra

Vanaf hier wandelen we richting het marktstadje Obervellach, dat vroeger fungeerde als centrum van de goudwinning in de Hohe Tauern. Wat een prachtige plaats met grote kleurrijke panden! Ons verblijf ligt midden in de hoofdstraat. Een schitterend authentiek pand, dat je het gevoel geeft alsof je terug bent in de 16de eeuw: de periode van de goudwinning. We verblijven in een mooie luxe kamer, wat een verwennerij! Hier kunnen we even heerlijk uitrusten voor we morgen aan etappe 8 van de Alpe Adria Trail beginnen. 

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan het fotoverslag van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en heeft zijn ervaringen vastgelegd in foto’s.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail in een keer wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

 

AlpenReizen nieuwsbrief