Alpe Adria Trail Etappe 5

Etappe 05 Alpe Adria Trail: Stall naar Innerfragant

Deel dit artikel op social media!

Een jonge vrouw en de waard groeten ons hartelijk. We vertellen over onze avonturen onder het genot van een heerlijke kop koffie en zelfgemaakte eierkoeken! We komen hier even tot rust terwijl de waard druk bezig is het stremsel (vloeibare wei en vaste wrongel) van elkaar te scheiden. Wat zich na ongeveer 5 dagen omtovert in zachte kaas! Wat bijzonder om te zien.   

Afra Steenvoorde is via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt ze ons mee in haar avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. Bekijk hier het volledige overzicht. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

Een uitdagende etappe

Het wordt vandaag niet zulk warm weer als de afgelopen dagen, maar dat zal de pret zeker niet drukken! Barbara wandelt vandaag gezellig met ons mee, we hebben er zin in en zijn benieuwd wat voor avontuur ons vandaag te wachten staat! Snel even langs de supermarkt om inkopen te doen en dan gaan we op pad.

Etappe 5 Alpe Adria Afra

Over de verharde weg wandelen we het dorp uit, richting het bospad. Onderweg komen we nog een slang tegen, die rustig over het asfalt heen kronkelt. Een mooi beest, maar we wandelen toch maar vlot verder. Al snel arriveren we bij het bospad; tijd om bergopwaarts te gaan. Hoe hoger we komen, hoe mooier het uitzicht wordt! De wolken hangen tegen de hoge bergtoppen aan en je kunt het dal vanaf hier amper zien. Door een aantal stormen in het voorjaar zijn er veel bomen omgevallen. In plaats van te klauteren besluiten we om via een andere route verder te wandelen. We maken liever een korte lus dan te spartelen tussen die boomstammen! We vinden de afslag richting de prachtige Goldberghütte al snel. Bij aankomst worden we hartelijk verwelkomd en genieten we van heerlijke zelfgemaakte eierkoeken en een goede bak koffie. Hier vind je nog vele Alpenlandbouwgebieden.

Etappe 05 Afra

Brede bospaden en terug in de tijd

Vlak voordat we de berghut willen verlaten komen we een Nederlander tegen. Die legt ons uit dat we moeten opletten voor omleidingen. Gelukkig hebben we onze GPS bij ons! Na een kort gesprek nemen we afscheid en gaan we verder. We moeten nog eens stukje klimmen voordat we het hoogste punt van vandaag bereikt hebben, namelijk 1.891 meter! We wandelen over brede bospaden en bewonderen de prachtige uitzichten. Een tip is het schitterende wandelpad: de ‘Rollbahn’, waar je de geschiedenis van de mijnbouw terug ziet! Vele jaren geleden werd het gewonnen erts door een paardenkoets over dit pad uit de bergen getransporteerd. Wat is dit weer een geweldige etappe van de Alpe Adria Trail!

Alpe Adria Trail Etappe 5

Na een lange wandeldag zijn we blij als het pension in zicht komt! De gastvrouw is verrast ons al te zien, aangezien we er al vroeg zijn. We hebben namelijk stevig doorgelopen. Barbara overnacht in een ander pension iets verderop. We frissen ons op en ploffen neer op het terras. Met uitzicht op een mooie waterval genieten we van een heerlijk glas cola. Wat wil je nog meer na zo’n pittige wandeltocht! We kijken uit naar morgen en zijn benieuwd wat we dan weer zullen beleven!

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan hier het fotoblog van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en heeft zijn ervaringen vastgelegd in foto’s.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail in een keer wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag vrijblijvend een offerte aan.

 

 

AlpenReizen nieuwsbrief