Alpe Adria Trail Etappe 4

Etappe 04 Alpe Adria Trail: Marterle naar Stall

Deel dit artikel op social media!

Het is rustig in het Alpenhaus, er verblijven nog maar drie andere toeristen. Heerlijk die rust. Op deze wandelroute kom je amper mensen tegen. Zonde, want de panoramische uitzichten zijn hier adembenemend!  

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. De volledige fotoroute vind je hier en onderaan de blog. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

Brede alpenweides en mooie uitzichten

We hebben een heerlijke nachtrust gehad in het karakteristieke Alpenhaus. Een rustig verblijf, vrij afgelegen, maar dat vinden wij geweldig. De enige andere toeristen zijn bezoekers van het Pelgrimskerkje. Een prachtige locatie, hoog in de bergen met indrukwekkende uitzichten. Je kunt hier echt even tot rust komen, want er is geen internet en Wifi. We gaan vroeg op pad aangezien de weersvoorspellingen voor vandaag vrij onzeker zijn. 

Etappe 4 Alpe Adria Afra

Vandaag weer een nieuwe etappe van de Alpe Adria Trail. We wandelen door mooie alpenweides en genieten van schitterende panorama uitzichten. Langzaam dalen we richting het bospad, waar we over brede paden lopen. Hier zijn houthakkers druk bezig met het onderhouden van de wandelpaden. Na een tijdje beseffen we dat we verkeerd gewandeld zijn, al begrijpen we niet hoe dit is gebeurd. Gelukkig heeft de GPS ons weer terug kunnen leiden naar de originele route! We genieten van deze etappe; je komt hier echt tot rust. Je wandelt door een schitterende omgeving en wauw… wat een uitzichten! 

Etappe 4 Alpe Adria Trail

Klauterend bergavontuur

Het vervolg van de route vraagt veel klim- en klauterwerk. We moeten ons een weg banen over omgevallen bomen en stronken, die op het pad gevallen zijn door een storm. Wat een avontuur…! Als we het bos uit wandelen is het nog ongeveer 3 kilometer richting Stall. Eenmaal aangekomen bij de drie-landen-zuilen gaan we opzoek naar een andere wandelaar. We hebben namelijk samen met deze wandelaar het vervoer geregeld om van Stall naar Rangersdorf te gaan. George en ik vinden haar bij een Gasthaus, waar we met zijn drieën even bijkomen van de wandeling op het terras. We worden al snel opgehaald door een busje, dat ons naar het pension in Rangersdorf brengt. We krijgen hier een prachtige kamer! De rest van de middag kunnen we lekker onderuit op de stoelen op het grasveld, terwijl we genieten van de zon! Even uitrusten, zodat we morgen weer fris van start kunnen gaan. George en ik kijken ernaar uit!

Etappe 4 Alpe Adria Afra

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan hier het fotoblog van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en heeft zijn ervaringen vastgelegd in foto’s.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail ineens wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

 

AlpenReizen nieuwsbrief