Alpe Adria Trail Etappe 3

Etappe 03 Alpe Adria Trail: Döllach naar Marterle

Deel dit artikel op social media!

Eenmaal op de top aangekomen kunnen we genieten van een prachtig panorama uitzicht. De bergtoppen zijn nog net te zien, we zijn net op tijd want de zon gaat bijna onder en de wolken hangen al laag. Even bijkomen van de uitzichten op een bankje, en we gaan weer verder. We hebben het hoogste punt gehad en naderen het plaatsje Marterle. We blijven door het mooie bos wandelen en al snel komt de pelgrimskerk van Marterle uit 1904 in zicht. De hoogstgelegen kerk op een bergtop in Oostenrijk! 

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur! De volledige fotoroute vind je hier en onderaan de blog.

Weidse uitzichten en ultieme rust

We hebben deze wandelreis geboekt bij AlpenReizen met bijna alles erop en eraan. Op een masseur na… en een massage kunnen wij nu wel gebruiken! We proberen onze benen los te schudden als we naar de ontbijtkamer lopen. Het heerlijke ontbijt wordt geserveerd in de jachtkamer, waar je de verhalen van de goudwinning geschiedenis goed terug kunt zien. Zeer indrukwekkend!

Alpe Adria Trail Etappe 3

Rond half 9 gaan we van start en laten we het leuke Döllach achter ons. We wandelen over een fietspad langs het water richting de plaats Mörtschach in Nationaal Park Hohe Tauern. Dit is een rustig dorp waar we kunnen genieten van een lekker bakje koffie in een Gasthaus. Na een korte pauze wandelen we verder, vanaf hier loopt de route gestaag bergopwaarts. We wandelen over een smal weidepad, dat overgaat in een breed bospad dwars door een prachtige omgeving. Onderweg genieten we van de mooie bermplanten. Na een tijdje wandelen gaat het echte werk beginnen. We wandelen bergopwaarts over smalle paden, die zeer goed onderhouden zijn. Onderweg komen we een paar houthakkers tegen, maar verder is er geen mens te bekennen. Heerlijk die rust! 

Etappe 3 Alpe Adria Afra

Overnachten in een Alpengasthaus

We stijgen snel en zijn al bijna op 1.850 meter hoogte. Via een ander smal pad met losse stenen en keien gaan we verder. Gelukkig kunnen we ons vasthouden aan de staalkabel langs het wandelpad. Mocht je last hebben van hoogtevrees is zo’n kabel toch wel prettig! Na een tijdje naderen we de top en wauw: wat een uitzicht! We wandelen verder door het mooie bos richting ons verblijf voor vanavond in een heus Alpengasthaus. Bij aankomst natuurlijk eerst even smullen van onze eerste Apfelstrudel. Het gastenverblijf bevindt zich achter het Gasthaus, waar we een knusse kamer hebben met een balkonnetje. Vanaf onze kamer hebben we een geweldig uitzicht! De rest van de middag gaan we even onderuit in de luxe ligstoelen en mogen de ogen even dicht. Even uitrusten van onze wandeldag, zodat we morgen weer fris van start kunnen tijdens voor het vervolg van de Alpe Adria Trail route!

Etappe 3 Alpe Adria Afra

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan hier het fotoblog van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en heeft zijn ervaringen vastgelegd in foto’s. 

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail ineens wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een wandelvakantie samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan. 

 

AlpenReizen nieuwsbrief