Alpe Adria Trail Etappe 2

Etappe 02 Alpe Adria Trail: Heiligenblut naar Döllach

Deel dit artikel op social media!

We vinden een smal weidepad dat ons de bergen op leidt. Al snel  wandelen we omhoog en kunnen we genieten van prachtige uitzichten. Overal om ons heen zien we grote alpenweiden met de heerlijke geur van vers gemaaid gras. Langs de Alpe Adria Trail wandelpaden staan overal mooie veldboeketten, wat een schitterende omgeving!

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur! De volledige fotoroute vind je hier en onderaan de blog.

Historische bouwwerken en prachtige alpenweides

Vandaag weer een heerlijke zonnige dag. Na een goed ontbijt gaan we van start, we hebben er zin in! Deze etappe gaat door een gouddelversgebied, dat klinkt veelbelovend! Na een aantal kilometer, wanneer we een bruggetje willen oversteken, worden we omgeleid. Dus vervolgen we de route naar een smal weidepad. Het wandelpad leidt ons omhoog langs een indrukwekkende kloof, waar het water vanuit de bergen naar beneden klettert. Vanaf daar belanden we op een landweg en ons uitzicht is meteen weer weids. Na een flinke lus, komen we weer op de originele route. 

Etappe 2 Alpe Adria Afra

Hier komen we een klein kapelletje tegen. Een prachtig exemplaar, met mooie muurschilderingen uit het jaar 1739. We geloven dat dit de Fleißkapelle is. Na een korte stop gaan we weer verder, de route heeft een goede balans tussen asfaltpaden, alpenweides en bossen. Al snel naderen we de Stockmühlen van Apriach. Die liggen op een hoogte van 1.500 meter. Dit zijn 6 bescheiden vierkante molengebouwtjes schuin boven elkaar. Die staan op houten steunen boven het terrein: de Mūhlbach. Het water stroomt onder de steunen door, wat via een waterrad van de ene naar de andere molen naar beneden wordt geleid. Indrukwekkend vakwerk, wat vele jaren geleden werd gebruikt voor de graanverbouw.

Etappe 2 Alpe Adria Trail

Het verblijf in een authentieke herberg

Wandelend gaan we verder en bezichtigen we het hoogtepunt van deze etappe, de hoogste waterval van de Hohe Tauern: de Jungfernsprung. We wandelen om de berghutten heen langs de waterval richting het asfalt, alleen blijven we op gelijke hoogte wandelen. George en ik beseffen ons dat we waarschijnlijk een bordje gemist hebben. We vervolgen de route richting het dorp Döllach. Onderweg passeren nog een aantal historische huizen met indrukwekkend vakwerk! Na nog een extra lus gewandeld te hebben arriveren we bij ons verblijf. Ons onderkomen voor vanavond is een zeer authentiek verblijf, wat vroeger een herberg was. Het verblijf, dat al 500 jaar in familiebezit is, was in de 16de eeuw een ouderwetse herberg. Een echte aanrader, zeer bijzonder om in te mogen overnachten! We verheugen ons op de volgende etappes van de Alpe Adria Trail en genieten enorm van dit spectaculaire avontuur! Etappe 2 Alpe Adria Afra

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail in een keer wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

 

 

AlpenReizen nieuwsbrief