Berg met weerspiegeling in meer

Deze 5 bergen in de Alpen moet je gezien hebben!

Deel dit artikel op social media!

Ken je dat, die kriebels als je weer richting de bergen rijdt? Zodra je in de verte de eerste bergen ziet liggen krijg je het gevoel dat je thuis bent. Dat gevoel wordt alleen nog maar versterkt zodra je bovenop een 3000 meter hoge berg staat, genietend van het uitzicht. Ongeacht waar je heen gaat in de Alpen, overal zijn de bergen adembenemend mooi. Maar er zijn natuurlijk een paar bergen in de Alpen die er, letterlijk en figuurlijk, met kop en schouders bovenuit steken. Iconische bergen die je echt een keer met eigen ogen gezien moet hebben. Sommige van deze toppen kun je met een berglift bereiken, anderen zijn alleen vanaf een afstandje bewonderen. Maar stuk voor stuk zijn ze bijzonder indrukwekkend. Lees snel verder, want wij hebben een lijstje gemaakt met de 5 bergen in de Alpen die je echt gezien moet hebben!

Bergtop met kruis en mensen

De top van de Zugspitze in de Duitse Alpen

Zugspitze, Duitsland

De Zugspitze is met een hoogte van 2962 meter de hoogste berg van Duitsland. De top van deze berg is op verschillende manieren te bereiken. De meeste mensen kiezen ervoor om met de gondel naar boven te gaan. Zo brengt de gondel aan de Duitse kant van de berg je binnen 10 minuten naar de top. Ook vanuit het Oostenrijkse Tirol loopt er een gondel naar de Zugspitze. Heb je zin in een sportieve uitdaging? Dan kun je er ook voor kiezen om naar boven te wandelen. Er zijn vijf verschillende wandelroutes met uiteenlopende moeilijkheidsgraden. Omdat de wandeling naar de top ongeveer 8 tot 10 uur in beslag neemt wordt er onderweg vaak overnacht in een berghut. Wie de echte top van de Zugspitze wil bereiken moet het laatste stukje over rotsen met ladders en handgrepen afleggen. Hier moet je dus geen hoogtevrees hebben! Gelukkig is het ook al een fantastische ervaring om op de berg te staan zonder naar het kruis te klauteren.

Berg met blauwe lucht en hutje op voorgrond

De iconische Matterhorn in Zwitserland

Matterhorn, Zwitserland

Op een lijstje van bergen in de Alpen die je echt moet bezoeken mag de iconische Matterhorn natuurlijk niet ontbreken. Dit is misschien wel een van de meest bekende bergen in de Alpen. Met een hoogte van 4478 meter is deze herkenbare driehoekige berg een van de meest gefotografeerde bergen ter wereld. Het bereiken van de top van de Matterhorn is alleen weggelegd voor ervaren bergbeklimmers. Maar niet getreurd, want vanuit Zermatt heb een fantastisch uitzicht op de berg. Neem bijvoorbeeld de tandradbaan naar de Gornergrat, of loop de 5 Seenweg, een eenvoudige wandelroute waar je de Matterhorn ziet weerspiegelen in heldere bergmeertjes. Dit levert prachtige plaatjes op!

De Grossglockner, de hoogste berg van Oostenrijk

Grossglockner, Oostenrijk

Met bijna 3800 meter is de Grossglockner de hoogste berg van Oostenrijk. Deze indrukwekkende berg kun je bewonderen vanaf de Grossglockner Hochalpenstrasse, die vanuit zowel Heiligenblut als Zell am See goed te bereiken is. Langzaam rijd je steeds verder omhoog, en eenmaal boven wordt je beloond met een prachtig uitzicht over de Grossglockner en de Pasterze gletsjer. Heb je zin een avontuur? Tijdens de GlocknerRunde loop je in 7 etappes rondom de Grossglockner. Of kies voor een trekking over de Pasterze gletsjer, de grootste gletsjer van Oostenrijk. Kortom, rondom deze berg is er meer dan genoeg te beleven!

Ruige berg met wandelaars met rugzakken

Wandelaars op de Triglav in Slovenië

Triglav, Slovenië

Midden in de ruige Julische Alpen ligt de Triglav, de hoogste berg van Slovenië. Voor de Slovenen is het een must om deze 2864 meter hoge berg minimaal één keer in hun leven te beklimmen. Je hoeft geen bergbeklimmer te zijn om de top van de Triglav te bereiken. Wel bestaat het laatste deel van de route uit een via ferrata, dus zorg dat je de juiste uitrusting bij je hebt. Omdat het ongeveer 12 tot 14 uur duurt om naar de top te wandelen, wordt de beklimming meestal in twee dagen gedaan. Je overnacht dan onderweg in een gezellige berghut. Het gevoel als je eenmaal boven staat is onvergetelijk! Ook als je niet de ambitie hebt om de top van de Triglav te bereiken is het gelijknamige park, het Triglav National Park, een bezoek waard. Er lopen tal van wandelpaden door dit park, wat goed bereikbaar is vanuit het plaatsje Bovec.

Uitzicht tussen bomen door op dal met bergen op achtergrond

Uitzicht op de Jungfrau in Zwitserland

Eiger, Mönch en Jungfrau, Zwitserland

We sluiten af met niet één berg, maar een trio van iconische bergen in de Alpen. Op een hoogte van bijna 3500 meter ligt het Jungfraujoch, met het hoogste treinstation van Europa. Deze plek wordt daarom ook wel de Top of Europe genoemd. Vanuit Interlaken sta je binnen 2 uur op deze indrukwekkende plek. Maar ook vanuit Interlaken zelf heb je een prachtig zicht op de Eiger, Mönch en Jungfrau. Vanaf de Harder Kulm geniet je van het uitzicht over het dal met de meren van Brienz en Thun, en aan de andere kant het iconische trio. Daarnaast kun je hier ook prachtige wandeltochten maken.

Heb je zin gekregen om deze indrukwekkende bergen in de Alpen te bezoeken?

Overal in de Alpen vind je prachtige bergen, maar dit zijn misschien wel 5 van de mooiste bergen. Wil jij een of misschien zelfs meerdere van deze bergen bezoeken? Als kenners van de Alpen helpen wij je graag bij het samenstellen van een vakantie in de bergen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op, bel naar 010 – 767 0097 of stuur een mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief