Etappe 5 t/m 8 Juliana Trail

De prachtige etappes 5 t/m 8 van de Juliana Trail

Deel dit artikel op social media!

De onontdekte groene parel van Europa heeft er een nieuwe wandeltocht bij! De Juliana Trail is ontwikkeld voor alle Alpen- en natuurliefhebbers. Gaat jouw hart sneller kloppen van de ongerepte natuur, wilde bergdieren, pittoreske dorpen, avontuur, maar ook van ultieme rust? Dan moet je zeker de Juliana Trail wandelen. Lees meer over de prachtige etappes van de Juliana Trail en ontdek wat ze te bieden hebben.

E05 Bled – Goreljek on Pokljuka 

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Afstand: 21 kilometer
Hoogteverschil: 866 meter stijgen, 91 meter dalen

Het zeer geliefde meer van Bled is het beginpunt van deze route. Er is geen mooiere plek om je tocht te beginnen. Wellicht kun je voorafgaand aan deze etappe een dag inplannen om te genieten van het dorpje. Activiteiten op en om het meer zijn er voldoende, zoals roeien of zwemmen! Neem een ritje in de traditionele pletnas (houten boot) en bezoek daarna het sprookjesachtige eiland van het meer. Wandel vervolgens over de prachtige weilanden, door oude grotten en  door de 1,5 km lange kloof van pokljuka Gorge. Erg imponerend! Je zult gedurende de wandeling omringt zijn door botanische tuinen en bosrijke hoogvlaktes.

 
Het meer van Bled etappes Juliana Trail

Het schitterende meer van Bled met haar enige eiland

E06 Goreljek on Pokljuka – Stara Fužina 

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Afstand: 21,6 kilometer
Hoogteverschil: 280 meter stijgen, 1005 meter dalen

Over het Pokljuka plateau wandel je van het ene naar het andere natuurlijke meer in Slovenië. Het meer van Bohinj is het diepste meer van het land. Bezoek onderweg ook het Vodnik Viewpoint voor wederom verbijsterende uitzichten. Waan je door de bossen naar de dorpjes Češnjica, Srednja vas en Studor. Aan het einde van deze lange etappe zullen je benen behoefte hebben aan rust. Neem daarom een welverdiende pauze aan het einde van de etappe in het leuke dorpje Stara Fužina. Na een lange bergwandeling door de Julische Alpen kun je hier heerlijk cultuur snuiven. Proef de unieke gerechten en leer over de rijke geschiedenis van het dorp. Neem bijvoorbeeld een bezoekje aan het Alpen Zuivelmuseum of neem deel aan een de Bohinj Kaas tour.

Kaas tour

Proef de smaak van echte Sloveense kazen

E07 Stara Fužina- Bohinjska Bistrica 

Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Afstand: 11,3 kilometer
Hoogteverschil: 103 meter stijgen, 151 meter dalen

Stara Fužina is het beginpunt van de zevende etappe van de Juliana Trail. Het dorp bevindt zich in het centrum van het Triglav National Park. Vanuit het dorp vervolgt de trail zich langs de oevers van het meer van Bohinj, een geweldige vertoning te midden van de Julische Alpen. De route is niet zo lang, dus je hebt meer tijd over om andere dingen te doen. Geniet na de wandeling bijvoorbeeld van het unieke uitzicht op het meer. Of vaar daarna met een bootje het meer op om lekker te vissen. Als het weer het toelaat, neem dan een verfrissende duik in het diepe. Ontdek hierbij de onderwaterwereld onder begeleiding van een professionele duiker, of ga de lucht in en neem de autokabel naar de Vogel Ski Centre. In Bohinjska Bistrica kun je zelfs de monumentale militaire begraafplaats bezoeken.

Wandelend door de Julische Alpen ontdek je de mooiste uitzichten

Wandelend door de Julische Alpen ontdek je de mooiste uitzichten

E08 Bohinj Bistrica – Podbrdo 

Moeilijkheidsgraad: zwaar
Afstand: 13,7 kilometer
Hoogteverschil: 770 meter stijgen, 782 meter dalen

Ga jij de uitdaging aan om 770 meter te stijgen? Dit vergt wat inspanning, vooral op de onverharde paden. De klim zal het echter waard zijn, vooral bij gunstig weer is dit te doen. Als alternatief kun je voor een gedeelte van de etappe ook de trein pakken, welke door de historische Bohinj tunnel rijdt. Vervolg je wandelroute naar de panoramische bergpas Vrh Bače waar je optimaal uitzicht hebt op de omringende bergen zoals Baška grapa en Porezen. Langs de bergpas kom je bunkers en overblijfselen van militaire hutten tegen. Deze hebben een grote rol gespeeld in beide wereld oorlogen. Tot slot, kom je aan in het volgende bergdorp Podro, het grootste dorp van Baška grapa. Ga jij de groene parel van Europa ontdekken? Er wacht een prachtig bergavontuur op je tijdens de mooie etappes van de Juliana Trail!

etappes Juliana trail e8

De trein door de Bohinj tunnel neemt je langs dorpjes en prachtige uitzichten

Benieuwd naar de andere mooie etappes van de Juliana Trail? Klik dan hier voor meer informatie over de eerste vier etappes van deze unieke wandeltocht. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. Volg ons ook op Facebook en Instagram voor meer alpeninspiratie!

 

 

AlpenReizen nieuwsbrief