Outdoor Active Bovec

De Outdoor Active Bovec van Nancy en haar familie

Deel dit artikel op social media!

Nancy ging samen met haar man en twee van haar kinderen naar het prachtige Bovec voor een Outdoor Active vakantie met verschillende activiteiten. Tijdens deze activiteiten moesten ze elkaar vertrouwen en goed samenwerken. Hierdoor hebben ze als familie veel plezier gehad en zijn ze echt naar elkaar toegegroeid. Ben jij benieuwd hoe hun vakantie eruit zag? Lees snel verder en laat je meenemen in het Alpenavontuur van de familie van Olmen.  

Outdoor Active Bovec 

In Januari waren ze met zijn vieren nog naar Lapland geweest. Daar hebben ze een heerlijke vakantie gehad met georganiseerde activiteiten. Het beviel de familie zo goed dat ze nog wel een keer een actieve vakantie wilden boeken. Nancy vertelt daarover: “We wilden een vakantie met veel activiteiten. Voor de jongens (15 en 22) is alleen wandelen in de bergen te saai. Ook hadden we een documentaire gezien over Slovenië en zijn vrienden van ons er op vakantie geweest. Onze vrienden waren zo enthousiast dat wij op onderzoek zijn gegaan. Toen hebben we via het internet deze Outdoor Active vakantie in de Julische Alpen gevonden en hebben we die in overleg geboekt.”.  

Outdoor Active Bovec

Bovec is echt the place to be voor activiteiten in een schitterende omgeving

En of ze er geen spijt van hebben! Ze vonden de vakantie en omgeving fantastisch. Ze hebben een week lang de ogen uitgekeken. “Bovec is zo’n leuk en gezellig dorpje. De mensen zijn er heel vriendelijk en spreken goed Engels, wat heel erg fijn was. Het was echt the place to be voor activiteiten in een schitterende omgeving. Elke dag hadden we een activiteit gepland en daardoor zie je zoveel van de omgeving en ben je ook nog sportief bezig. Dat maakte het een fantastische vakantie.” aldus Nancy.  

Fantastische herinneringen 

Het was voor Nancy heel moeilijk om te kiezen wat de mooiste herinnering is. Eigenlijk waren alle activiteiten fantastisch en staan die ook echt bovenaan hun lijstje. Maar als ze er dan toch één moet kiezen is het canyoning. Vooral omdat niemand dat ooit eerder had gedaan. “De kinderen vonden dit echt super om te doen. Veel actie en het was ontzettend avontuurlijk. Er was ook goede begeleiding, de gidsen hebben ons echt gerustgesteld, waardoor iedereen wist wat er ging gebeuren.” zegt Nancy. “Zelf had ik wel een beetje schrik voor canyoning omdat ik niet precies wist wat ons te wachten stond, maar op dat soort momenten is het fijn om als gezin samen te zijn. Je helpt elkaar er echt doorheen.” gaat Nancy verder.  

Zelf had ik een beetje schrik voor canyoning, maar het is erg fijn om dit met elkaar te doen en dat je gerustgesteld wordt. 

Samen met het raften vonden ze dit allemaal de leukste activiteit om te doen. Het raften vonden ze leuk omdat de begeleider er echt iets speciaals van maakte. Zo lag er op een rots in het water een boot ondersteboven en daar kon je dan vanaf glijden. Ook was er tijdens het raften een grote rots van zo’n 7 meter hoog waar ze vanaf konden springen. Nancy zegt daarover: “Dat maakt het raften ook echt speciaal en anders dan anders. Vooral de kinderen en mijn man vonden dat erg vet om te doen. Het was ook fijn dat je dat soort dingen dan niet perse hoeft te doen als je niet wilt. Dat maakt raften geschikt voor de hele familie.”. 

Outdoor Active Bovec

Memorabele plek 

Op de vraag wat de meest memorabele plek was hoeft Nancy helemaal niet lang na te denken. Al vond ze eigenlijk de hele omgeving prachtig, toch was er wel eentje die er bovenuit stak. Nancy gaf volmondig aan dat dat de Soča rivier was. “Het kayaken over de Soča rivier zal ik van mijn leven niet meer vergeten. De bergen op de achtergrond en peddelen door het blauwe water was zo mooi. De hele tocht keken wij onze ogen uit. Echt een aanrader!” vertelt Nancy.

Het kayaken over de Soča rivier zal ik van mijn leven niet meer vergeten!

Eigenlijk is de hele omgeving een aanrader. Nancy zegt daarover: “Eigenlijk is alles in Bovec prachtig en echt de moeite waard om te bezoeken. Zeker als je elke dag een activiteit gepland hebt, hoef je daar niet weg. Je ziet dan zoveel van de omgeving en de natuur tijdens de activiteiten dat dat al meer dan genoeg is. Dan kun je de rest van de dag iets meer relaxen.”.  

Outdoor Active Bovec

Gouden tip

Als gouden tip geeft Nancy mee dat het leuk is om elke dag een activiteit te plannen. Ze zegt daarover: “Tijdens de activiteiten zie je al zoveel van de omgeving en kom je op zulke mooie plekken. Dat je daar al genoeg aan hebt. Zeker als je van sportieve activiteiten houdt, is dit echt een leuke manier om de omgeving te zien. Ook zorgen de activiteiten voor wat afkoeling, want het kan in de zomer erg warm worden in Bovec. Dus dat is dan mooi meegenomen.” 

Next destination

Waar de volgende vakantie naartoe gaat, weten ze nog niet. Door corona zijn veel plannen in het water gevallen. De plannen die ze hebben liggen, willen ze misschien weer oppakken. “We willen steeds weer nieuwe plekken ontdekken en graag rondreizen. De volgende vakantie zal dus op een totaal andere plek zijn en waarschijnlijk meer een rondreis worden.” zegt Nancy. Wel vonden ze een actieve vakantie zoals deze echt fantastisch en zouden ze het zo nog een keer doen. “Het is alleen de vraag of de kinderen tegen die tijd ook nog met ons mee willen op vakantie.” eindigt Nancy lachend.  

Dankjewel voor dit mooie, fijne en enthousiaste gesprek Nancy! Wil jij nou meer informatie over Outdoor Active Bovec of wil jij deze vakantie ook boeken? Kijk dan op onze website of vraag advies bij een van onze reisadviseurs.  

AlpenReizen nieuwsbrief