Juliana Trail Meer

De Juliana Trail: ontdek de Julische Alpen

Deel dit artikel op social media!

De Juliana Trail is een spectaculaire langeafstandswandeling van 16 etappes door de valleien en bossen van de Julische Alpen in Slovenië en voor een gedeelte door de prachtige natuur van Noord-Oost Italië. Wandel door adembenemende landschappen rond het Triglav National Park en bewonder de pure natuur van Slovenië. Wil jij de verborgen schat van Europa ontdekken? Tijdens de Juliana Trail kun je genieten van de mooie uitzichten en leer je de Sloveense cultuur kennen!  

Triglav National Park

Het Triglav National Park is het enige nationale park in Slovenië. Dit fraaie natuurgebied heeft gigantisch veel te bieden, zoals kraakheldere rivieren, oogverblindende watervallen, indrukwekkende gletsjers en nog zo veel meer. Het park heeft verschillende wandelroutes, waar de Juliana Trail er een van is. Je vindt hier prachtige flora & fauna zoals de Triglav-roos en de Julische papaver, maar ook lynxen en bruine beren. Het Triglav National Park is een beschermd gebied, waar autoverkeer niet wordt toegelaten. Door de verschillende routes worden bezoekers verspreid door het park, waardoor je in alle rust kunt wandelen. Het Triglav National Park is een echte must om te bezoeken: met de Juliana Trail ontdek je dit prachtige nationale park en de schoonheid van Slovenië.    

Triglav National Park

Het indrukwekkende Triglav National Park

Sloveense gastvrijheid 

Slovenen staan bekend om hun gastvrijheid: de inwoners van dit bijzondere land ontvangen graag toeristen! Ze vinden het heerlijk om even te kletsen, en bieden vaak hun zelfgemaakte versnaperingen aan. Slovenië kent gelukkig (nog) geen massatoerisme. Dit betekent geen torenhoge flats en grote voedselketens, maar sprookjesachtige dorpjes en restaurants met lokale gerechten. Wanneer je de Juliana Trail wandelt kom je genoeg van dit soort plekjes tegen. Zoals het sprookjesachtige meer van Bled en het adembenemende meer van Bohinj. Hier vind je leuke restaurants met heerlijke gerechten en wijnen. De Juliana Trail is een ware ontdekkingsreis. Ontdek wat het mooie Slovenië je allemaal te bieden heeft! 

Juliana Trail

Wandel langs het mooie Bled

Van Smaragdgroene meren tot groene alpenweides

Slovenië is een relatief klein land, dat gezegend is met een gevarieerd landschap. Je vindt er prachtige bosgebieden, een indrukwekkend bergmassief van de Julische Alpen, maar ook een mooie kuststrook aan de Adriatische Zee. Het land biedt meerdere natuurwonderen zoals gigantische grotten, wonderschone watervallen, brede valleien, hoge bergen en nog zo veel meer. Je kijkt je ogen uit tijdens het wandelen! Ontdek hier de 5 redenen waarom de Juliana Trail op je bucketlist hoort. Het is een bijzondere ervaring, bewonder de prachtige uitzichten en geniet van elk moment! .  

meren Juliana Trail

Geniet van de prachtige natuur van de Julische Alpen

De Juliana Trail is voor ieder niveau 

De Juliana Trail is te wandelen van eind april tot medio november. De route kan gestart worden vanaf elk gewenst punt en er is geen technische wandelkennis vereist voor de trail. Met een goede basisconditie is de route heerlijk om te wandelen. Heb je niet de tijd om de hele Juliana Trail te wandelen? Kies dan voor één van de kortere varianten! Tijdens de gehele Juliana Trail wandel je 270 kilometer. Gemiddeld wandel je zo’n 4 tot 5 uur per dag.  

Waterval

Ontdek de adembenemende Kozjak waterval

Verschillende varianten van de Juliana Trail

De trail heeft verschillende varianten, je kunt dus een wandelroute kiezen die het beste bij jou past! Zo kun je kiezen voor een route door de valleien van de Soča Valley, of wil je juist de hoge bergen en kraakheldere meren van Slovenië bewonderen? Wij bieden je ook de optie om de Juliana Trail op maat te wandelen, wij creëren een reis speciaal op basis van jouw wensen! Wil je veel klimmen, of juist genieten van de mooie valleien en pittoreske dorpjes? Of heb je al een gedeelte gewandeld en wil je een nieuw gedeelte van de Julische Alpen ontdekken?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op +31 10 7670097 of stuur een e-mail naar info@alpenreizen.nl. Vraag hier vrijblijvend een offerte.

AlpenReizen nieuwsbrief