Blue Lacke Stubaital

De Hohe Tauern National Park Trail van Sander

Deel dit artikel op social media!

Sander liep de Hohe Tauern National Park Trail en verbleef vervolgens enige dagen in losse accommodaties in het Stubaital en Alpbach. Wij spraken hem na afloop van zijn vakantie over deze adembenemende ervaring en hij heeft ook nog eens prachtige foto’s met ons gedeeld. Lees snel verder en laat je meenemen in zijn Alpenavontuur. 

De keuze voor deze vakantie

Deze zomer hebben vele van jullie de schoonheid van de Alpen ontdekt. Voor sommigen was dit misschien niet met opzet, maar eerder als alternatief voor een verre reis. Zo ook voor Sander. Tijdens zijn Hohe Tauern National Park Trail ontdekte hij wat het mooie Oostenrijk allemaal te bieden heeft. Sander zou eigenlijk naar Vietnam gaan, vorige zomer al, maar door de Coronapandemie kon dit geen doorgang vinden. Hij ging op zoek naar een alternatief waarbij hij mooie wandelingen kon maken door de bergen, waarna hij bij AlpenReizen uitkwam.

Hohe Tauern National Park Trail - Großkirchheim

© Sander Groenendijk – Großkirchheim

Uiteindelijk besloot Sander de Hohe Tauern National Park Trail te boeken: “Ik kwam op de Alpe Adria Trail, maar vond alle 43 etappes een beetje veel om te wandelen. Daarnaast wilde ik ook eerst kijken of een wandelvakantie in de Alpen mij wel beviel en niet meteen aan de hele Alpe Adria Trail vastzitten wanneer dat niet het geval zou zijn. Het had natuurlijk zo maar tegen kunnen vallen. Daarom besloot ik een week te boeken en nog wat losse bestemmingen eraan vast te plakken.” Sander vertelt enthousiast dat het een erg mooie vakantie was met veel mooie uitzichten en lekker eten.  

Combinate Groppensteinschlucht & Heiligenblut am Grossglockner

© Sander Groenendijk – Groppensteinschlucht & Heiligenblut am Grossglockner

De hoogtepunten 

Toen ik Sander vroeg wat zijn mooiste herinnering was aan deze vakantie gaf hij aan dat dat toch zonder twijfel de afwisselende etappes van de Hohe Tauern National Park Trail waren en de waterval bij Groppensteinschlucht vond hij ook prachtig. Ook boekte hij verschillende losse accommodaties vanwaar hij zelf de natuur inwandelde: “Bovenop de Stubaier gletsjer, op een hoogte van 3210 meter, had ik een adembenemend uitzicht op onwijs veel drieduizenders.”, blikt hij terug op zijn avontuur. Daarnaast is het ook erg fijn dat je hier natuurlijk gewoon naartoe kunt met de kabelbaan en niet letterlijk naar boven moet klimmen. 

Hohe Tauern National Park Trail - Kaiser Franz Josef Höhe 2365m

© Sander Groenendijk – Kaiser Franz Josef Höhe 2365m

Wanneer je toch in Oostenrijk bent moet je volgens Sander echt een keer de Tiroler Speckknödelsuppe proeven. Zoals de naam al zegt zitten hier spek, deegballen en erg lekkere kruiden in. Verder viel hem op dat er in de Oostenrijkse Alpen sowieso erg veel vleesgerechten worden geserveerd. Aangezien hij zijn verblijf op basis van halfpension had geboekt kon hij vaak kiezen uit 3 verschillende opties, met vooral veel vleesgerechten. Ondanks dat Sander ook wel echt van visgerechten houdt, vond hij de gerechten wel erg lekker. 

Van vriendelijke hoteleigenaren tot sfeervolle berghutten 

Naast de Hohe Tauern National Park Trail heeft Sander ook wat losse hotels geboekt en vanaf daar in de natuur gewandeld. Wat opviel was dat het personeel overal erg vriendelijk was. In Alpbach verbleef hij op een rustige plek. Over de omgeving van Alpbach zegt hij: “Het is een mooie vallei met authentieke, kleine dorpjes. Vooral voor wandelaars is dit een uitstekend gebied!”. Ook in Neustift verbleef Sander in een mooi hotel op een rustige locatie. Hij had vanuit zijn kamer een prachtig uitzicht op de bergen. De vakantie was tot in detail geregeld, wat erg fijn was. Ook de hotels in Alpbach en het Stubaital waren volgens Sander een prima keuze. 

Sander verbleef in Neustift im Stubaital in een berghut op 2191 meter hoogte aan de Stubaier Höhenweg. Ze hadden hier vriendelijk personeel en de sfeer was erg gezellig, zoals je van een berghut mag verwachten. De wandelingen in de omgeving van de berghut waren schitterend. Kortom, een geslaagde mini-huttentocht dus! 

Hohe Tauern National Park Trail - Blue Lacke Stubaital

© Sander Groenendijk – Blue Lacke

Tips van Sander!

Zoals je kunt zien op de foto’s is Sander hobby fotograaf, dus mocht je meer van zijn foto’s en avonturen willen bekijken dan kun je zijn Instagram profiel bekijken. Volgens Sander mag natuurlijk de fotocamera niet ontbreken in je bagage tijdens een actieve vakantie in de Alpen: “Ik ben hobby fotograaf en heb erg veel foto’s gemaakt tijdens mijn reis. Wat betreft de foto’s was het wel jammer dat ik niet zo veel zonsopgang/-ondergang foto’s kon maken, want je begeeft je over het algemeen tussen de hoge bergen en de zon is al/ nog op wanneer je hem boven de bergen uit ziet. Uiteraard zijn de foto’s bovenop gletsjers/ hoge bergen voor dit soort foto’s wel mooier, maar daar moet je maar net zo vroeg of laat kunnen zijn.” vertelt hij.

Inneralpbach

© Sander Groenendijk – Inneralpbach

Verder geeft Sander als tip dat je moet genieten van alle prachtige uitzichten en je geen zorgen hoeft te maken om de route omschrijvingen van de Hohe Tauern National Park Trail: “Alle routes staan goed aangegeven, ik heb zelfs mijn kaart er niet bij hoeven pakken, maar heb enkel de bordjes gevolgd. Dit is veel beter geregeld dan bijvoorbeeld in de Himalaya. Let wel op de bordjes, want ik had er een over het hoofd gezien door de begroeiing en liep toen +/- 500 meter te ver, maar kwam er gelukkig al snel achter dat ik te ver was doorgelopen. Praktisch gezien is de bagageservice wel erg handig! Hierdoor kun je echt onbezorgd genieten van het landschap. De hele wandelervaring is hierdoor een stuk aangenamer.”. Daarnaast is het een aanrader om voldoende contant geld mee te nemen, want in de berghut kon Sander niet pinnen.

Next destination…

Volgend jaar hoopt Sander dan eindelijk wel naar Vietnam te kunnen. Drie keer is scheepsrecht zeggen ze… We hopen het van harte voor Sander! Met de Kerst gaat hij naar Jordanië, maar hij sluit zeker niet uit dat hij nog terug zal keren naar de Alpen. Nu hij deze route heeft gelopen zou hij eigenlijk alle 43 etappes van de Alpe Adria Trail wel willen wandelen. Hij zou dan ieder jaar een aantal etappes kiezen om te wandelen. Slovenië lijkt hem ook erg mooi om te ontdekken. Leuk, we houden contact Sander! 

AlpenReizen nieuwsbrief