Juliana Trail Rogarjev Rovt

De etappes van de Juliana Trail E01-04

Deel dit artikel op social media!

De Juliana Trail is een mooie wandeltocht door de Julische Alpen. De sprookjesachtige landschappen en verschillende culturen die je tegenkomt zijn slechts een aantal redenen om de Juliana Trail te lopen. De volledige 270 km is opgedeeld in 16 etappes, bestaande uit korte en lange wandeltochten. De routes zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde wandelaars. Er is dus genoeg keuze voor iedereen! Wandel door de ongerepte natuur en bezoek pittoreske dorpjes in de groenste valleien. In dit artikel lees je over de eerste vier etappes van de Juliana Trail.

E01 Kranjska Gora – Mojstrana 

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Afstand: 16,6 kilometer
Hoogteverschil: 233 meter stijgen, 403 meter dalen

De langeafstandsroute kun je bij elke etappe beginnen, waar jouw voorkeur ook ligt. Wij kunnen de route zo indelen dat je beginpunt ook je eindpunt is, mits het aantal etappes het toelaat. Of kies voor de gehele route en start bij etappe 1 vanuit het centrum van Kranjska Gora. Je loopt de wandelroute af langs de oever van de prachtige Sava Dolinka rivier. Hier kun je de ontspanning opzoeken door te gaan vissen of juist het avontuur aan kunt gaan door te gaan raften. Vervolg je route richting de Gozd Martuljek vallei en ontdek hier de schitterende watervallen! De omgeving langs de route biedt ultieme rust en wonderschone uitzichten op de bergen. 

Juliana Trail Etappe 1

Uitzicht tijdens de route van Kransjka Gora naar Mojstrana

E02 Mojstrana – Jesenice

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Afstand: 20.6 kilometer
Hoogteverschil: 691 meter stijgen, 784 meter dalen

Deze tweede etappe van de Juliana Trail gaat van start bij het Sloveens Alpenmuseum, dat ook wel bekend staat als het bergbeklimmingsmuseum. Mojstrana is de bekende geboorteplaats van verschillende beroemde Sloveense schrijvers en klimmers. De route gaat door de plaatsjes Dovje en vervolgens naar Jesenice. Het pad was decennialang een belangrijke route voor transport van ijzererts vanuit de mijnen. Langs de route kom je interessante monumenten hierover tegen. Volg de borden naar het uitzichtpunt en laat je blik rusten op het adembenemende uitzicht over de vallei.

juliana-trail-etapa2-mojstrana-jesenice-19

Volg de borden naar Žirovnica

E03 Jesenice – Begunje

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Afstand: 16,2 kilometer
Hoogteverschil: 435 meter stijgen, 431 meter dalen

Je vertrekt vanaf het spoorwegstation in Jesenice. Je passeert de smaragdgroene Sava Dolinka rivier naar de volgende idyllische dorpen: Jesenice, Žirovnica en je eindigt in Begunje. De bezienswaardigheden leggen de focus op rijke Sloveense cultuur en bijenhouderij. Als bonus gaat de route ook langs de hoogste dam in Slovenie. De 60-meter hoge betonnen wanden van de krachtcentrale op de Sava Dolinka Rivier zijn een ware beleving. Kortom, een zeer divers etappe die nog meer avontuur toevoegt aan je wandeltocht!

Juliana Trail Etappe 3 dam

De hoogste dam van Slovenië

E04 Begunje – Bled

Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Afstand: 15,1 kilometer
Hoogteverschil: 95 meter stijgen, 159 meter dalen

Dit is de minst intensieve etappe van de eerste 4 etappes van de Juliana Trail. Het pad van Begunje vervolg je naar het culturele centrum van Slovenië: Radovljica. Dit historische dorpje is overladen met cultuur en geschiedenis. De etappe eindigt aan de oevers van het meer van Bled, dat zowel ’s winters en s’ zomers een sprookjesachtige sfeer heeft. Doordat de route door een relatief vlak landschap loopt, vergt de wandeling weinig inspanning om te lopen. Daarnaast is de route niet technisch veeleisend. Een fijne afwisseling tijdens een meerdaagse wandeltocht. Het paradijselijke Bled is favoriet onder toeristen, mede door het betoverende eiland in het midden van het meer. Deze etappe zit bomvol bezienswaardigheden die je echt eens moet hebben gezien!

Bled

Het sprookjesachtige meer van Bled in de winter

Laten de talloze bezienswaardigheden en prachtige landschappen jouw hartje sneller kloppen? En wil je het liefst de Sloveense cultuur en natuur zelf ervaren? Laat je dan inspireren door meer fantastische natuurfoto’s. Volg ons dan op Instagram of Facebook voor meer inspiratie. Voor meer informatie kun je altijd vrijblijvend een offerte aanvragen.

AlpenReizen nieuwsbrief