De Alpe Adria Trail

De Alpe Adria Trail: Een spectaculair avontuur

Deel dit artikel op social media!

Dit was het dan, ons geweldige avontuur zit er dan op. We hebben alle etappes van de Alpe Adria Trail met veel plezier ontdekt en wat hebben we er enorm van genoten. Een ervaring om nooit te vergeten.

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elke etappe van deze indrukwekkende meerdaagse wandeltocht heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

De Alpe Adria Trail

Ons avontuur begon al spectaculair: de eerste etappe bij de Großglockner, de hoogste berg van Oostenrijk! Het ‘wauw’ effect was er voor ons meteen al. Door de magnifieke uitzichten word je direct verliefd op de bergen.

Alpe Adria Trail WE1

De 22 etappes door Oostenrijk waren geweldig! Het zijn afwisselende etappes door schitterende gebieden waar je veel hoogtemeters maakt maar ook veel zult dalen. Een echt avontuur dus! Door de vele hoogtemeters die je maakt kom je op bijzondere plekken en kun je genieten van adembenemende uitzichten. Je wandelt door mooie landschappen en ervaart de Oostenrijkse gezelligheid en gastvrijheid. Op het 3-landenpunt kozen George en ik ervoor om de rundtour etappes te ontdekken, een 6daagse tocht door Oostenrijk, Slovenië en Italië. Een pittige ervaring maar we hadden het voor geen goud willen missen! Je komt langs geweldige plekken die je anders niet tegenkomt.

De Alpe Adria Trail

Een indrukwekkende reis

Wandelen door Slovenië langs de Soča rivier was enorm spectaculair. Je wandelt door het National Park Triglav, een bijzonder mooi park met geweldige natuur met uitzicht op de Julische Alpen. Het is niet alleen de indrukwekkende natuur die het de moeite waard maakt, maar ook zeker de Slovenen en hun gastvrijheid. Heerlijk eten, Sloveense gezelligheid en de Julische alpen, wat wilt een mens nog meer? De route naar de Viršičpas vonden wij een van de meest bijzondere etappes van de Alpe Adria Trail. Zeker een van de hoogtepunten van onze reis, samen met het bezoeken van de Lipizzaner stoeterij.

De Alpe Adria Trail

En dan de wandeling door het prachtige Italië, door geweldige landschappen vlakbij de grens met Slovenië. Enorm afwisselende etappes wat de wandelvakantie zo leuk maakt,. Het ene moment wandel je langs de kustlijn, vervolgens wandel je door het Karsgebergte en dan wandel je weer langs schitterende wijnvelden. Ook ontdek je hier veel over de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog en kom je op bijzondere plekken die een belangrijke rol hebben gespeeld in de oorlog. Dit was zeer indrukwekkend om te bewonderen en is ook zeker een van de hoogte punten van de Alpe Adria Trail. George en ik hebben onwijs genoten van de reis en raden het iedereen aan! Het is een geweldige manier om de schitterende natuur van de Alpen te ontdekken. Het was een ervaring die we nooit zullen vergeten! Dank aan AlpenReizen die alles erg goed geregeld had voor ons. Ons avontuur zit er helaas op maar we verheugen ons nu al op de volgende reis waarbij we al het moois in de Alpen kunnen bewonderen.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail in een keer wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

AlpenReizen nieuwsbrief