Venetië

De 5 mooiste steden van Noord-Italië

Deel dit artikel op social media!

Als je denkt aan een vakantie in de bergen, denk je misschien niet gelijk aan een stedentrip. Maar wist je dat er in de buurt van de Alpen tal van prachtige steden liggen? Zo vind je in Noord-Italië meerdere steden die zeker een bezoekje waard zijn. Combineer een vakantie in de bergen met een stedentrip naar een van deze plaatsen. Verona, Venetië en Milaan zijn goed te bereiken vanaf het Gardameer, en vanuit het Oostenrijkse Ötztal rijd je zo naar Bolzano en Merano in Zuid-Tirol. Wij hebben een lijstje gemaakt met de 5 mooiste steden van Noord-Italië waar je kunt genieten van la dolce vita. Welke stad ga jij bezoeken?

Gekleurde huizen aan brug met water

Het prachtige Verona in Noord-Italië

Verona

Vlakbij het Gardameer ligt het prachtige Verona. Vanaf Peschiera del Garda is deze stad goed te bereiken met de trein. In Verona waan je je even in het verhaal van Romeo en Julia. Een bezoekje aan Julia’s huis en het beroemde balkon mag dan ook zeker niet ontbreken. Maar ook de rest van deze stad is de moeite waard. Midden in Verona, aan een van de grootste pleinen, ligt het amfitheater van de stad. Dit is een van de best bewaard gebleven amfitheaters uit de tijd van de Romeinen. Elke zomer worden hier verschillende opera’s opgevoerd. Voor een prachtig uitzicht over Verona loop je over een van de bruggen naar de overkant van de rivier. Vanaf hier kijk je uit over de rode daken van de stad. Sluit je dag af met een heerlijk ijsje bij Cuore e cioccolato.

Uitzicht over dal met stad

Uitzicht over Bolzano en de omliggende bergen

Bolzano

Bolzano is de hoofdstad van Zuid-Tirol en ook goed te bereiken voor een dagtripje vanuit het Ötztal in Oostenrijk. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Bolzano is het South Tyrol Museum of Archaeology. In dit museum zijn de resten van Ötzi, de beroemde ijsmummie, te zien. Wil je de bergen in? In de stad zijn meerdere bergliften die je in een mum van tijd naar een hoogte van 1000 tot 1400 meter brengen. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over de ruige bergen van de Dolomieten. Na een dag vol avontuur is het op een van de vele pleinen heerlijk bijkomen met een echte Italiaanse pizza.

Kasteel met tuinen en bergen op achtergrond

De tuinen van het Trauttmansdorff kasteel in Merano

Merano

Een bezoek aan Bolzano is goed te combineren met nabij gelegen Merano. Vanuit het Oostenrijkse Ötztal rijd je over de Timmelsjoch pas zo naar Merano. Deze stad biedt de perfecte combinatie van bergen en een mediterrane sfeer. Hier loop je langs palmbomen terwijl je geniet van het uitzicht op besneeuwde bergtoppen. En je bestelt je spaghetti carbonara gewoon in het Duits! Merano is van oudsher een kuurstad. Liefhebbers van wellness kunnen hun hart ophalen in de beroemde thermen, die midden in de stad liggen. Ook vind je hier prachtige tuinen, zoals de botanische tuinen bij het Trauttmansdorff kasteel.

Kathedraal met mensen op voorgrond

De indrukwekkende kathedraal van Milaan

Milaan

Milaan is misschien wel een van de bekendste steden van Noord-Italië. Vier je vakantie aan het Lago Maggiore, dan is een uitstapje naar Milaan zeker de moeite waard. Vanuit verschillende plaatsen aan het Lago Maggiore kun je met de trein naar deze stad. Milaan is de tweede stad van Italië en tevens dé modestad van het land. Shopaholics kunnen hier hun hart ophalen aan de vele luxe winkels. Maar ook als je niet wilt winkelen is het indrukwekkend om door de beroemde Galleria Vittorio Emanuele te lopen. Daarnaast staat Milaan bekend om haar grote kathedraal, die je niet alleen van binnen van buiten kunt bewonderen, ook vanaf het dak! En liefhebbers van voetbal bezoeken natuurlijk het thuisstadion van Internazionale en AC Milan, het San Siro stadion. ’s Avonds geniet je in de wijk Navigli onder het genot van een hapje en een drankje van het bruisende leven op straat.

Kanaal met gondels en kerk

Venetië, een van de mooiste steden van Noord-Italië

Venetië

Deze iconische stad kan natuurlijk niet ontbreken op een lijstje van de mooiste steden van Noord-Italië. Een stedentrip naar Venetië kan goed gecombineerd worden met een vakantie aan het Gardameer. Vanaf Peschiera del Garda sta je met de trein in anderhalf uur in Venetië. Of bezoek de stad als tussenstop onderweg naar Slovenië. Het kan hier erg druk worden, dus het is een goed idee om deze stad ’s ochtends te bezoeken. Begin met het San Marco plein, en ga vervolgens de kleine straatjes in. Overal in Venetië zul je je ogen uitkijken, dus de beste manier om deze stad te ontdekken is door te dwalen door het doolhof van straatjes en grachten. Wil je een langere afstand afleggen? Dan kun je het beste de waterbus nemen. Hiermee kun je ook de eilanden om de stad heen, zoals Murano en Lido, bezoeken.

Zin gekregen om deze steden in Noord-Italië te bezoeken?

AlpenReizen heeft diverse accommodaties in Noord-Italië. Zo is het Gardameer een prima uitvalsbasis om een aantal van deze steden te bezoeken. Of verblijf in het Oostenrijkse Ötztal en maak een dagtripje naar Italië. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons gerust op 010 – 767 0097 of stuur een e-mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief