Top 5 Avontuur- en belevenisparken in Tirol, Oostenrijk

Wat is een belevenispark in de Oostenrijkse Alpen?

Deel dit artikel op social media!

Deze zomer ga je met het hele gezin op vakantie naar de Oostenrijkse Alpen. Iedereen staat stiekem al te popelen en jullie zijn al plannen aan het maken voor de mooiste wandelingen en uitjes. De laatste jaren zijn er in Oostenrijk veel avontuur- en belevenisparken aangelegd. Deze parken zorgen voor een hoop plezier voor kinderen én ouders. Maar wat is nou eigenlijk een belevenispark?

Wat is een belevenispark?

Voor een belevenispark in Oostenrijk worden allerlei termen gebruikt. Sommigen noemen het een avonturenpark en ook wordt het weleens een attractiepark genoemd. Je vindt belevenisparken dan ook op diverse plekken in Oostenrijk. Er zijn bijvoorbeeld speciale ontdekkingswandelingen in de bergen. Tijdens deze wandelingen zijn er speciale punten met informatie of speeltoestellen voor een hoop plezier. Daarnaast zijn er ook speciale belevenisparken aangelegd langs wandelingen. Deze parken zijn een ideaal moment om even tot rust te komen als ouder terwijl kinderen zich helemaal uitleven. Ook zijn er heuse attractieparken aangelegd. Denk hierbij aan parken waar je kunt boomklimmen of belevenisparken met achtbaantjes of een rodelbaan.

Belevenispark Saalbach

© Saalbach.com / Mirja Geh

Gratis belevenisparken

De meeste belevenisparken die langs paden liggen in de bergen zijn gratis. Bij de speciale ontdekkingstochten kan het bijvoorbeeld zijn dat kinderen op pad gaan met een rugzak gevuld met nuttig materiaal om vragen en puzzels op te lossen. In deze gevallen moet er vaak een borg worden betaald. Daarnaast zijn er de ‘echte’ attractieparken en klimparken waar entree betaald moet worden. Hier zijn de activiteiten dan ook onder begeleiding van een gids of professionele klimmers.

© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH / Andreas Kirschner

Tips

Wij hebben avontuur- en belevenisparken al eerder onder de aandacht gebracht en de leukste parken in Tirol en Salzburgerland op een rijtje gezet. Ga jij deze zomervakantie naar de Oostenrijkse deelstaat Tirol en ben je benieuwd naar de top 5 belevenisparken? Lees dan verder in deze blog: “Top 5 belevenisparken in het zonnige Tirol, Oostenrijk”. Staat deze zomer Salzburgerland op de planning? Ontdek dan de top 5 avonturenparken in Salzburgerland in onze blog!

AlpenReizen nieuwsbrief