Beierse Alpen Banner

De Beierse Alpen: een actieve gezinsvakantie in Zuid-Duitsland

Deel dit artikel op social media!

Wil je graag met het hele gezin op vakantie naar de Alpen, maar mag de reis niet al te lang duren? Heb je dan al eens gedacht aan een vakantie in de Beierse Alpen?! In het Zuiden van Duitsland en grenzend aan Oostenrijk vind je hier prachtige natuur. Van kristalheldere bergmeren, groene alpenweiden, rustieke dorpjes en een hoop gezelligheid. Berchtesgaden, München en Ruhpolding zijn zeker het bezoeken waard. Geniet daarnaast van verschillende activiteiten met het hele gezin met de Outdoor Active Beieren!

Berchtesgaden

Het oude stadje Berchtesgaden in de Beierse Alpen wordt omgeven door ongekend mooie natuur. Bewonder de natuurpracht en ontdek de rijke geschiedenis. Geniet van eindeloze wandelmogelijkheden in de omgeving. Maak daarnaast een rondvaart op de Königssee. Dit meer is een echte trekpleister en wordt beschouwd als het mooiste meer van Duitsland. Met het omliggende berglandschap doet het zelfs denken aan de Noorse fjorden! Verdiep je daarnaast in de Tweede Wereldoorlog in Documentation Obersalzberg, verbeter je handicap bij Golfclub Berchtesgaden of verken de zoutmijnen van Berchtesgaden. Ook kun je een dagje gaan shoppen in de Oostenrijkse plaats Salzburg.

Berchtesgaden in de winter

Berchtesgaden in de winter

München

De hoofdstad van Beieren is München. Wereldwijd staat München bekend om het jaarlijks georganiseerde Oktoberfest. Dit is één van de meest traditionele feesten ter wereld en een hele belevenis. Echter is er in deze levendige stad nog veel meer te doen dan alleen bier drinken tijdens het Oktoberfest. München is dan ook een ideale bestemming voor een stedentrip. Trek goede schoenen aan en bewonder de vele bezienswaardigheden te voet. Bezoek de Münchner Residenz, het grootste stadspaleis van de hertog van Beieren, wandel door de Englisher Garten en geniet bij de Peterskirche van een prachtig zicht over de stad met de Beierse Alpen op de achtergrond. Wandel daarnaast door de hippe wijken rond het historische centrum, zoals Glockenbach. München staat bekend als ‘sehr gemütlich’ en is dan ook zeker het bezoeken waard!

München

Het uitzicht over München

Ruhpolding

Ruhpolding is een gastvrij dorp in de Beierse Alpen. Geniet hier in de zomer van de ongerepte natuur tijdens wandelingen en fietstochten. Daarnaast maakt Ruhpolding onderdeel uit van het skigebied Region Chiemgau. Ruhpolding is bij uitstek geschikt voor gezinsvakanties. Ga naar het overdekt zwembad, de kunstijsbaan of de klimwand. Ontdek daarnaast de speeltuinen en het attractiepark bij Ruhpolding. Bezoek ook de verschillende musea. Ga bijvoorbeeld naar het Holzknechtmuseum, dit museum staat in het teken van de bosbouw, of de Schnauferlstall, hier vind je een verzameling van oude auto’s en motoren.

Ruhpolding

Ruhpolding in de winter

Uitgelicht: Outdoor Active Beieren

Beleef elke dag een nieuw avontuur tijdens deze 8-daagse outdoorvakantie in de Beierse Alpen. Kies uit verschillende activiteiten voor ieder niveau, voor jong en oud. Deze sprookjesachtige omgeving zorgt voor een hoop plezier voor de hele familie. Van klimmen tot raften en inline-skating, het kan allemaal tijdens deze outdoorvakantie. Verblijf in Hotel Jäger von Fall en stel je eigen activiteitenpakket samen. Kies met het hele gezin 4 individuele en 2 begeleid activiteiten. Geniet en ontdek tijdens deze onvergetelijke vakantie!

Rafting in de Beierse alpen

Rafting in de Beierse Alpen

Ga jij ook graag naar de Beierse Alpen?

Plezier voor jong en oud, van een actieve vakantie in de zomer en winter tot een stedentrip. De Beierse Alpen zijn een ideale bestemming voor gezinnen en families. Ga deze zomer en/of winter op vakantie naar Zuid-Duitsland. Heb je daarnaast nog vragen over de bestemming, mogelijkheden of activiteiten? Bel gerust naar 010 – 767 0097 of stuur een mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief