Top 5 Avontuur- en belevenisparken in Tirol, Oostenrijk

Top 5 belevenisparken in het zonnige Tirol, Oostenrijk

Deel dit artikel op social media!

Tot voor kort waren de Alpen vooral bekend, omdat je er in de winter geweldig kunt skiën. Tegenwoordig ontdekken steeds meer mensen ook de ongekende mogelijkheden van vakanties in de bergen in de zomer. Speciaal voor gezinnen zijn er in de Alpen de laatste jaren vele avonturen- en belevenisparken aangelegd. Deze belevenisparken staan garant voor volop vakantieplezier voor kinderen én hun ouders! Wij hebben voor jou een top 5 samengesteld van de leukste belevenisparken in Tirol, Oostenrijk.

1. Thomas Brezinas Abenteuerberge

Dit belevenispark in het gebied van Serfaus-Fiss-Ladis laat je de bergen, natuur en het milieu op een nieuwe manier ontdekken. De belevenissen zijn gebaseerd op de verhalen van de beroemde Oostenrijkse kinderboekenschrijver Thomas C. Brezina. Ontcijfer de mysterieuze raadsels op de ‘Piratenweg’, de ‘Hexenweg’ en het ‘Forscherpfad’, daarbij gebruik makend van een goed gevulde rugzak. Is dit gelukt? Dan ontvang je een certificaat en een eervolle vermelding in het grote avonturenboek!

Thomas Brezinas Abenteuerberge

© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH / Andreas Kirschner

2. Erlebniswelt Kugelwald am Glungezer

Zeker een bezoekje waard is de grootste houten kogelbaan ter wereld in de omgeving van Innsbruck. Huur voor slechts 2 euro een kogel van larikshout. Deze begeleid je vervolgens door de 200 meter lange baan met verschillende hindernissen. Zorg ervoor dat de kogel netjes op het pad met steile stukken, bochten en uitdagende obstakels blijft. Deze houten kogelbaan bevindt zich midden in de 7.000 m² grote speelarena, waar beweging en plezier centraal staan. Bekijk ook de ‘Waldklassenzimmer’, waar experts op een speelse manier uitleg geven over de natuur.

belevenisparken Erlebniswelt Kugelwald

© https://www.hall-wattens.at/de/

3. Alpinolino Avonturenpark

Al wandelend ontdek je de betoverende wereld van de natuur in de Alpen in het Alpinolino Avonturenpark in Westendorf. In dit park prikkel je je zintuigen bij de beestachtige opdrachten en raadsels op het pad. Kruip in de huid van een marmot en probeer verder te springen dan een haas. Of ga op de foto bij het adelaarsnest met een prachtig uitzicht. En tot slot kun je ook nog eens mee met de bijzondere expedities die worden georganiseerd. Daarbij zijn ook de openluchttentoonstellingen een aanrader!

Alpinolino Avonturenpark

© SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental / Christian Kapfinger

4. Archeologisch park Ötzi-Dorf

Ga terug in de tijd en neem een kijkje in het leven van gletsjerman Ötzi. In dit nagebouwde dorp kun je ervaren waar hij woonde en hoe hij leefde in de steentijd. Bekijk zijn hut met graanopslag, de offerplaats en zijn boomstamkano. Ook zijn er levende dieren uit de steentijd aanwezig in dit belevenispark. Je vindt er bijvoorbeeld geiten, schapen en wilde paarden. Wist je trouwens dat het Ötzi-Dorf tussen Oetz en Längenfeld ligt en daarom leuk is om te combineren met het naastgelegen Greifvogelpark Umhausen? Daar kun je de sierlijke vliegkunsten van adelaars, buizerds, gieren en valken bewonderen!

belevenisparken Ötzi-Dorf

© https://www.oetzi-dorf.at/

5. Speelarena Murmlitrail en Murmliwasser

Kom meer te weten over het leven van de ‘Murmeltiere’. Ontdek in dit belevenispark in Serfaus alles over deze bekende Alpenbewoners. Je kunt hierbij denken aan de 200 meter lange marmottengrot, maar ook kun je zien hoe een marmottenverblijf eruit ziet. Daarnaast valt er in dit belevenispark ook veel te beleven! Je kunt er op pad gaan met een waterfiets of ronddwalen in het rotslabyrint. Daarnaast kun je klimmen in de speelhuizen of de Murmli-vuurtoren bekijken. Tussendoor kun je lekker lunchen op de picknickplaats. Ouders kunnen ook even bijkomen in de ontspanningszone, waar je natuurlijk een goed uitzicht hebt op de speel- en belevenisstations. Een dag vol avonturen dus met het hele gezin!

Speelarena Murmlitrail en Murmliwasser

© Tirol Werbung / Michael Gams

Stuk voor stuk geweldige belevenisparken om naartoe te gaan met de kids, of met de hele familie!

Als specialist op het gebied van vakanties naar de Alpen biedt AlpenReizen de leukste familievakanties in de bergen en verzorgen zij voor gezinnen met jonge kinderen of tieners onvergetelijke Alpenvakanties: zorgeloos en afgestemd op individuele wensen. Voor meer informatie of reserveringen: info@alpenreizen.nl of bel 010-7670097.

AlpenReizen nieuwsbrief